İstanbul'da dengeleri değiştirecek Demirtaş hamlesi: Seçimden önceki planı sızdırıldı

İstanbul'da dengeleri değiştirecek Demirtaş hamlesi: Seçimden önceki planı sızdırıldı
Yerel seçimlerde İstanbul’daki kilit partilerden olan DEM Parti'yle ilgili çok konuşulacak kulis bilgisi paylaşıldı Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Selahattin Demirtaş ile ilgili flaş bir iddiayı açıkladı.

DEM Parti'nin İBB başkan adayı çıkarıp çıkarmayacağının konuşulduğu dönemde Başak Demirtaş'ın adaylık sinyali vermesi sonrasında, parti Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'yi aday gösterdi. DEM adayları sahada oy isteme çalışmalarını sürdürürken, bazı kesimlerin İstanbul halkının tercihinin Ekrem İmamoğlu'ndan yana olabileceği iddiaları da dolaşıyor.

Öte yandan bu belirsizlik ortamında, Selahattin Demirtaş'ın seçime bir hafta kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine yönelik çarpıcı bir çağrıda bulunacağı da öne sürüldü. Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, Sözcü TV'de yaptığı canlı yayında, bu iddiayı gündeme getirdi.

1080xauto.webp

BEŞTAŞ İLE YAKINLIĞI BİLİNİYOR

Çiçek, Selahattin Demirtaş'ın, seçime bir hafta kala Meral Danış Beştaş için bir çağrı yapacağına dair kulis bilgilerini paylaştı. Bu iddianın arkasında, Meral Danış Beştaş'ın Demirtaş ailesine ve özellikle Selahattin Demirtaş'a olan yakınlığı olduğu belirtiliyor. Çiçek, görüştüğü kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayanarak, Selahattin Demirtaş'ın tavrının seçimin kaderini belirleyebileceğini ifade etti.

SEÇİMİ DEM VE REFAH BELİRLEYECEK

Ayrıca, Çiçek, İstanbul'da yapılan anketlerden elde edilen verilere de değindi. Bu anketler, İmamoğlu'nun DEM seçmeninin yaklaşık yüzde 30 ila 33'ünün oyunu aldığını vurgulayan Çiçek, “Bu her iki partinin de yaptığı çalışmalarda ortaya konan bir şey" diyerek şunları söyledi:
"Seçimin kaderini DEM ile Yeniden Refah'ın tavrının belirleyeceğini hepimiz biliyoruz. İki adayın masalarındaki anketlerde 1.8 ile 2 arasında kendilerini önde gösteren anketleri olduğunu biliyorum. Ama iki anketin de hata payı yüzde 2."

728xauto.webp

DEM SEÇMENİ İMAMOĞLU'NA KAYDI

Çiçek ayrıca gündemdeki siyasi analizlerle ilgili de konuşan Çiçek, "DEM'in yüzde 60, 65 oyu DEM'de kalır, yüzde 30, 35'lik kısmı İmamoğlu'na kayabilir diyorlar. Ama Selahattin Demirtaş'tan gelecek olan bir açıklama bunun yönünü çok farklı değiştirebilir" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar