Canlı yayında büyük tartışma! Anketçiler birbirine girdi

Canlı yayında büyük tartışma! Anketçiler birbirine girdi
Habertürk'te yayınlanan Olaylar ve Görüşler programında Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir ile Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici arasında büyük bir tartışma yaşandı.

2023 yılında yapılacak seçimlere aylar kala tartışma programları da anket firmalarının sahiplerini konuk etmeye devam ediyor. Habertürk''te yayınlanan ve Serap Belet ile Kürşad Oğuz''un moderatörlüğünü yaptığı Olaylar ve Görüşler programında iki anket firması sahibi arasında büyük bir tartışma yaşandı.

Optimar Araştırma Şirketi geçtiğimiz günlerde Ocak ayında yaptığı seçim anketinin sonuçlarını yayınlamıştı. Söz konusu anket hakkında eleştirel yorumlar yapan Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici''ye, Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir''den çok sert bir tepki geldi. 

"ANKETLERLE OYNAYAN MANİPÜLATÖRSÜN"

Hilmi Daşdemir, Murat Gezici''yi kastederek "Sen benim araştırmalarımı yorumlayabilecek çapta biri değilsin. Beni eleştirme hakkın ve yetkin yok. Sen çapsız bir araştırmacısın ve birileri size iş vermedi diye onları cezalandırmaya çalışan ve anketlerde kasıtlı olarak düşük gösteren bir manipülatörsün. Sen önce çık geçen seçimde nasıl yüzde 10 yanılabildin onun hesabını ver" ifadelerini kullandı.

"KENDİSİ BİR AKTROLL OLDUĞU İÇİN"

Daşdemir''in sürekli olarak Murat Gezici''nin lafını kesmesi üzerine moderatörler Daşdemir''i uyarırken, kendisine söylenen ifadelere karşılık veren Gezici, "Yıllardır pek çok insanla iletişim kuruyorum, hiç bu kadar saygısızını görmemiştim. Ben geçmiş ankette neden yanıldığımı anlatabilirim, ki yüzde 10''luk yanılma dediği anketi biz seçimlerden aylar önce yayınlamıştık ama kendisi bir aktroll olduğu için anlamıyor" dedi. 

Gezici''nin, Daşdemir''e "aktroll" ifadesini kullanması üzerine moderatörler uyarıda bulunurken Hilmi Daşdemir de oldukça sinirli bir şekilde "Kimsin sen be kimsin manipülatör, ben işimi ahlakıyla yapan biriyim çapsız araştırmacı" şeklinde konuştu. 

CANLI YAYINDAN ÇIKARILDILAR

Moderatörlerin ısrarlı uyarılana rağmen tartışmaya devam edilmesi üzerine reklama gidildi, reklam dönüşünün ardından Kürşad Zorlu bir reklam daha istedi ve tartışma programı yeniden başladığında Hilmi Daşdemir ve Murat Gezici canlı yayında yer almadı. İki ismin yayından kendi kararlarıyla mı yoksa Habertürk tarafından mı çıkarıldıkları ise henüz bilinmiyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar