Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Bu tokat başka tokat!

Gündemin baş döndürücü bir hızla değiştiğini sürekli olarak söylüyoruz ve bunu yakalamakta ne kadar zorlandığımızı da biliyoruz. Buna rağmen arada bir soluklanıp neler olup bittiğine yakından bir göz atmak gerek!

Hemen her konunun telafisi mümkün olsa da insan denilen kırılgan varlığın yaşantısına ters olguların da normalleştirilmeye çalışılmasına müsaade etmemek önemli... Sevmek, sevilmek ve mutlu olmak üzerine kurulu bir hayatı yaşamak herkesin hakkı ve bu hakka sahip olmak için de kimi zaman büyük savaşlar vermek gerekebiliyor.

Ancak hiçbir gerekçe genç bir kıza atılan tokadı haklı gösteremez!

Oscar töreni sırasında gecenin sunucusu Chris Rock''un eşi hakkında yaptığı espriye sinirlenen oyuncu Will Smith oturduğu masadan hışımla kalkmış ve meslektaşına tokat atmıştı.

Gecede verilen ödüller ve yapılan organizasyon bir anda unutuldu ve tüm dünya günlerce bu tokat olayını konuştu. Her iki taraf da bu tokadı haklı göstermeye çalışmadı. Hatta Will Smith''in kariyeri attığı tokat yüzünden bitme noktasına geldi. Her ne kadar sosyal medyada ''eşinin onurunu korumak için atılmış bir tokattı'' şeklinde paylaşımlar olsa da kitleler konuya böyle yaklaşmadı.

Çünkü tokat tepkiyi göstermenin en yakışıksız yoluydu, çünkü şiddet hiçbir zaman haklı bir gerekçe olarak gösterilemezdi. En ufak bir tartışmada silahına sarılan insanların duygularını tokat atarak gösteren insanlardan farklı olmadığının altı çizilmeliydi.

Ama her nasıl olduysa bir spor müsabakasında başarısız olan öğrencisine attığı tokat kameralara yansıyan antrenör, gelen şiddetli tepkilerin ardından kamera karşısına geçti ve öğrencisinin bu tokadı kendisinin istediğini söyledi. Bunun bir motivasyon unsuru olduğuna inanmamız beklendi.

Şiddeti uygulayan kişiye inanmaya pek de meyilli olmadığımızdan ve olayın kameralar karşısında gerçekleştiğinden tokadın gerçekten de ''faydalı bir amaç'' için atıldığında ikna edilmemiz gerekiyordu ve bunun için tokadı yiyen kız şu açıklamada bulundu:

"Maçın tamamını izleseler nasıl bir olay olduğunu anlayacaklar. Antrenörüme tokat atmasını isteyen bendim. Bana tokat atmasaydı şok içerisinde kalacaktım. Maçı kaybettim, stresliydim. Antrenörüme, ''hocam bana bir tokat atmazsanız kendime gelemem dedim.'' Olayda hiçbir şiddet yok. Orhan hocam hiçbir öğrencisine şiddet göstermez. Videoda hiçbir şey görüldüğü gibi değil. Bugün ben ve arkadaşlarım hepimiz antrenörümün yanındayız. Hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bugün de yalnız bırakmayacağız. Benim yüzümden işine son verilmesi beni gerçekten çok üzdü."

Tokadı yiyen genç kızın ve ailesinin antrenörlerine böylesine yürekten sahip çıkmalarından sonra sosyal medyada yapılan bazı yorumlar silindi, bazı isimler kızın baskı altında bu sözleri sarf ettiğini söyledi.

Kendisine motivasyon unsuru olarak tokat atılmasını isteyen bir genç kızın psikolojisini anlamak son derece zor, hatta imkânsız ve böyle bir şeyin gerçek olduğuna inanmayı beynimin bir kısmı ısrarla reddediyor!

Ama her ne olursa olsun şunu rahat bir şekilde söyleyebiliriz ki, bu tokatla birlikte kaybeden bir kez daha insanlık oldu...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları