Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Bir şeylere geç kalmak

Yaşanılan her türlü felaketten ders çıkarıp doğru adımları atmak, hayatın her alanında bizler için yapılması en önemli şeydir! Ne yazık ki tüm uyarılara ve yaşanmışlıklara rağmen yine dersimizi almadığımızı çok acı bir tabloyla bir kere daha gördük.

Oysa ki yapılan uyarıların hiç değilse küçük bir kısmına kulak asılsa, ortaya çıkacak masraflar insan hayatından daha önemli bir noktada görülmese…

Tabii ki içinde bulunduğumuz durumda yapılsaydı, keşke şöyle olsaydı şeklindeki laflar lüzumsuz kalıyor.

Doğanın gönderdiği sinyalleri doğru yorumlamanın ve geç kalmadan etkili müdahaleyi yapmanın binlerce hayatı kurtarabileceğini bir kez daha gördük. Ya da kulak tıkamanın nelere yol açtığını!

Geç kalmadan atılan adımlar, alınan kararlar ve tabii ki doğru adımın atılması geleceğimiz adına gerçekten çok önemli.

Ne yazık ki bu defa geç kaldık. Canımızdan can koptu, felaketin yaşandığı yerlerde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. En azından çok uzun bir süre…

Geç kalmanın hayatta en büyük pişmanlıkları yarattığı gerçeğini göz ardı ettik ve sonuçlarını da çok kötü bir şekilde yaşadık.

Oysa gereken önlemleri alıp doğru zamanda doğru hareketi yapsaydık sonuç farklı olabilirdi.

Konuya bir doktor hassasiyetiyle yaklaşsaydık mesela belki binlerce canımızı kaybetmeyecektik.

Fayların üzerinde bulunan bir coğrafyada, gerçekten böylesi durumlarla karşı karşıya kalmaya devam edeceğimiz düşüncesi korkuya kapılmama neden oluyor!

Ne yazık ki her zaman doğruları uygulamaya geç kalıyor ve sonra harekete geçiyoruz, yanlışlara erkenden müdahale etmenin önemini biliyor ancak bunu hayatımızın neredeyse hiçbir alanında ön plana koymuyoruz.

Pek çok acının göz göre göre yaşandığı bir coğrafyada sadece yaraları sarmakla meşgul oluyor ancak işin başında bir çözüm bulmakla neredeyse hiç ilgilenmiyoruz.

Kimi zaman unutmak kolayımıza geliyor. Etrafımızı saran çaresizlik dağlarının ardını göremeyecek kadar yorgun hissediyoruz kendimizi.

Bir şeylere geç kaldığımızı son derece net bir şekilde idrak ediyor ancak harekete geçecek kanallarımız tıkandığı için adeta felç olmuşçasına bekliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları