Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Bir merhaba yazısı

Üniversite yıllarında merak saldığım tiyatro, sadece insanları daha iyi değerlendirmemi ve onların nasıl kişiliklere sahip olduklarını anlamamı sağlamadı aynı zamanda o yuttuğum 'sahne tozuyla' birlikte kalabalıkların karşısında olmanın nasıl bir haz verdiğini ve bunun ne gibi sorumluluklar getirdiğini de anlamamı sağladı.

Sonrasında sahnenin arkasına geçtim. İşin yaratım sürecinde bulunmak, ortaya çıkan lezzeti bizzat mutfağa girerek oluşturmak istedim. Rejisörlük kimliğine bürününce önümde çok daha farklı bir dünya açıldı. Yeni başlayan yolculuğumda bu defa sadece okunan tekstlerin ezberlerini aklımda tutmakla kalmıyor aynı zamanda onlarca oyuncuyu yönlendiriyor ve ortaya çıkan eserin her noktasında bulunuyordum.

Bu süreçte sadece oyunu ortaya çıkarma sancısını yaşamadım aynı zamanda elinde tekstle karşımda duran oyuncuyu da şekillendirme şansı yakaladım. İşte o zaman gördüm ki günün sonunda onlarca hevesli insandan sadece birkaç tanesi sahneye çıkabilecek, üzerindeki gözlerin baskısı altında ezilmeden oyunculuğunu sergileyebilecek yetenekteydi.

Bu yüzden de  Kalburüstü adlı köşeden sizlere merhaba derken gündelik hayatımızda o her zamanki  yaşam gayesi koşturmaları arasında gözlerden kaçan kalburüstü işleri, isimleri, olayları ve belki de keşfedilmeyi bekleyen hazineleri buradan sizlerle paylaşmak istiyorum.

Kimi zaman hayata tutunmaya çalışmak bile çevrenizdeki pek çok insandan sıyrılmanızı sağlarken kimi zaman da bu farkındalığı yaratmak adına dişinizi tırnağınıza takmanız gerekebilir. Ama bu coğrafyanın sahip olduğu derinlik ve çeşitlilik, mücadele etmeyi ilke edinmiş ve başarısızlığı bir seçenek olarak görmeyen herkese bol bol fırsatlar ve imkanlar sunuyor.

Gündelik kaygıların silip süpürdüğü umutları diri tutmak adına çabalayanları işaret etmek onları yüreklendirmek ve sadece üretmek için çırpınanlara destek vermek için kalemi kullanmak gerek diye düşünenlerdenim. Çünkü üretimin ne kadar sancılı olduğunu bilirim…

Aynı zamanda tiyatro sahnesinde perde aralarına saklanan tiratların ya da bir heykelin görünmeyen kıvrımlarının ortaya çıkması adına sözün uçtuğunu ve yazının kalıcılığını bilen bir yazı dostu olarak da Kalburüstü'nde kalanlara ve bunun için çabalayanlara Merhaba

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları