Altın ve dolarda sıradaki hamle belli oldu! Ünlü ekonomist Remzi Özdemir çok net açıkladı

Altın ve dolarda sıradaki hamle belli oldu! Ünlü ekonomist Remzi Özdemir çok net açıkladı
Altın ve döviz kurunda yaşanan hareketlilik sürerken, ünlü ekonomist Remzi Özdemir altın ve dolarda olacak yeni hamleyi açıkladı.

AYŞE ESER KUŞATA-GÜNBOYU

Altın ve dolar kurunu yakından takip eden Remzi Özdemir, "Altının tekrar 2000 doların altına inme olasılığı yüksek" diyerek dikkat çeken uyarılarda bulundu. 

Yeniçağ TV''de kur hareketliliğiyle ilgili konuşan Özdemir, "Aslında altının geldiği yere bakmak lazım, 6650 dolara kadar gerilemişti bu gerilemesinin nedeni tabii ki FED''di. Aslında buradan bazı özellikle Merkez bankaları ki bana göre şu anda altında en büyük oyuncu Merkez bankaları. Merkez Bankası''nın bu altının yeniden onsunun 1700 dolar ve üstüne çıktığını gördük. FED''in özellikle Amerika''daki bazı bankaların güç duruma düşmesi düşük dahil ki bu bana göre bir Amerikan ekonomisi için de bir kırılma noktası. Sadece Amerika değil dünya için bir kırılma noktası" dedi.

Remzi Özdemir''in açıklaması şöyle:

En son FED''in bir yetkilisinin konuşması vardı. Diyor ki 2023 yılı içerisinde faiz artışları devam edecektir. Bakın FED''in faiz artışı 0,25 ile gidebilir. Gitse dahi FED''in yeniden bu paralara altına kriptolara ya da dünya borsalarına paranın yönelebilmesi için mutlaka FED''in faiz düşürmesi gerekiyor. Yani FED''in faizleri arttırmaktan vazgeçmesi demek artık oldu bittiği anlamına gelmez.

ALTIN FİYATLARI İNECEK!

Şu anda da ben 2000 doların üzerinde şahsen altının çok uzun süre kalacağını düşünmüyorum. Çünkü FED''in bir sonraki toplantısında yeniden elli baz puanlık faiz artışı gelebilir. Gelmesi halinde altının tekrar 2000 doların altına inme olasılığı yüksek.

Dolar için Bu ''adil değer'' diye bir kavram çıkarttılar. Onu da İngiltere''de uluslararası finans kuruluşundan bir yatırım uzmanının ortaya attığı bir iddiaydı ama bunu artık dünya benimsedi. Türkiye''de de herkes benimsedi. Dolar için bir adil değer kavramı var. Yani bugün işte bunu da enflasyona göre hesap ediyorlar. Amerika''daki enflasyon Türkiye''deki enflasyon ve doların olması gereken değeri şimdi yapılan hesaplamalara göre artık herkes şu kanıya vardı doların adil değerinin 24 lira civarı oldu. Tabii burada evet yapılan hesaplamalar bir doların Türk lirası karşılığının 24 lira olması gerekiyor. Peki bu olacak mı? Bugüne kadar görüyoruz ki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kamu bankaları aracılığıyla bu seviyeye gelmesini izin vermedi. Bunun nedeni de enflasyon çünkü Türkiye''nin şu anda hem düşük faiz tutuyor  hem de dolar ve kuru zapt etmeye çalışıyor.

DOLARIN YÜKSELECEĞİ RAKAMI AÇIKLADI    

Türkiye''de bir efektif krizi var yani nakit dolar sıkıntısı var. Nakit dolar sıkıntısı olduğu zaman burada siz istediğiniz kadar dolar alamıyorsunuz. 24 adil değer evet, Adil değerdir bana  göre bunu seçim öncesi açıkçası ben görebilme olasılığımızı yüksek görüyorum. Belki 24 görmeyebiliriz ama 22''nin üzerini görme olasılığımızın yüksek.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar