Batshuayi Adanaspor'u darmaduman etti: Tansu Sarı yazdı...

Batshuayi Adanaspor'u darmaduman etti: Tansu Sarı yazdı...
Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Fenerbahçe, Adanaspor’u ağırladı. Fenerbahçe, Adanaspor'u 6-0'lık skorla mağlup etti. Tansu Sarı bol gollü maçı yazdı.

BATSHUAYI'DEN ADANASPOR'U DARMADUMAN ETTİ

Süper Lig'de lider durumda bulunan Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda alt ligin zayıf takımı Adanaspor'u konuk etti.

Sarı-lacivertlilerde Dominik Livakovic, Fred Rodrigues, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Luan Peres, Bright Osayi-Samuel, Miguel Crespo ve Miha Zajc yer almazken; Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Ryan Kent, İsmail Yüksek ile Cengiz Ünder yedekler arasındaydı..

Yeni transferler Leonardo Bonucci ve Rade Krunic ilk 11'de yer alırken; uzun süredir sakat olan Lincoln Henrique de sol bek pozisyonundaydı..

Milan'dan kadroya katılan Boşnak ön libero Rade Krunic, Bartuğ Elmaz'la birlikte görev yaparken 10 numara pozisyonunda Mert Hakan Yandaş, kanatlarda Joshua King ile Emre Mor, santrfor olarak da Michy Batshuayi sahadaydı..

Glasgow Rangers'ta attığı goller ve Antonio Colak'la James Tavernier'e yaptığı enfes asistlerle göz dolduran, ayaklarını mükemmel kullanan İngiliz yıldız Ryan Kent'in, böylesine kolay geçebilecek bir Adanaspor kupa maçında bile ilk 11'de düşünülmemesi oldukça garipti..

İlk yarıda Fenerbahçe Adanaspor kalecisi Ahmet Kıvanç'ı yere bile yatıramazken; özellikle Ferhat Katipoğlu'nun savunduğu sağ kanadı Lincoln Henrique'yle birlikte adeta OTOBAN yaptı...

Dakikalar 29'u gösterirken sol tarafta Mert Hakan Yandaş'ın pasıyla son çizgiye inen Lincoln Henrique; kaleci Ahmet Kıvanç'ın önde olduğunu görünce kaleye vurdu... Yakın kale direği dibinde filelere giden meşin yuvarlak Fenerbahçe'yi Adanaspor karşısında 1-0 öne geçirdi..

Fenerbahçe ekonomik oynuyor, skoru da buluyordu... 39'da Jayden Oosterwolde'yle başlayan atakta Joshua King daha içerideki Lincoln Henrique'ye pasını gönderdi.. Brezilyalı'nın sol taraftan "al da at" dercesine yerden verdiği pasta Michy Batshuayi kale ağzında dokununca sarı kanaryalar Adanaspor karşısında soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti..


İkinci yarının başında Fenerbahçe'de Mert Hakan Yandaş'ın vuruşunu Adanaspor kalecisi Ahmet Kıvanç kornere çelerken, pozisyonun devamında Fenerbahçe 3'üncü golü buldu..

Mert Hakan Yandaş'ın köşe vuruşunda Milan'da ön direğe giderek topları arkaya aşıran Rade Krunic ilk maçında bu özelliğini Fenerbahçe formasıyla da tekrarlarken Michy Batshuayi boş kaleye dokunarak kendisinin 2'nci, Fenerbahçe'nin 3'üncü golünü boş Adanaspor filelerine bırakınca skor bir anda 3-0 oldu..

Konuk Adanaspor'da Kamerun asıllı İsviçreli yıldız Dimitri Oberlin'in vuruşunu kaleci irfan Can Eğribayat kurtarırken 68'de Fenerbahçe bir gol daha buldu..

Sol taraftan Mert Hakan Yandaş'ın kullandığı serbest vuruşta yakın direkte kafayı vuran Michy Batshuayi hat-trick yaparak kaleci Ahmet Kıvanç'ın sağından topu filelere gönderince Fenerbahçe bir anda 4-0'lık üstünlüğü yakaladı..

Sarı kanaryalar durmuyordu.. Bu kez dakikalar 71'i gösterdiğinde bu kez Emre Mor'un derinlemesine pasında topla buluşan Michy Batshuayi, rakibi Evren Korkmaz'dan sıyrılıp öyle bir çaktı ki kaleci Ahmet Kıvanç meşin yuvarlağı ancak filelerinde görünce Fenerbahçe skoru 5-0 yaptı...

80'de Emre Mor sağ taraftan ceza sahasına sokulurken rakibi Cem Güzelbay'ın adeta belini kırarak kale ağzına bıraktı.. Bu kez Mert Hakan Yandaş bomboş kaleye dokununca Fenerbahçe Adanaspor karşısında 6-0'ı buldu...

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince Fenerbahçe Adanaspor'u ezip geçerek tur atladı..

Genç futbolcular Ahmet Necat Aydın ve Efekan Karayazı'nın kadroya girişlerini olumlu bulsam da Ryan Kent'in 1 dakika bile süre almaması ve Milan'dan ön libero pozisyonuna transfer edilen Rade Krunic'in ikinci yarıda stoper pozisyonuna çekilmesi skandaldı..

Bereket ki Adanaspor Nordsjaelland değildi..

Fenerbahçe zayıf rakibini Michy Batshuayi'nin 4, Lincoln Henrique ve Mert Hakan Yandaş'ın 1'er golüyle rahat geçerken, konuk Adanaspor'da kaleci Ahmet Kıvanç kapattığı köşelerden ve kalesini bomboş bırakmasıyla saç baş yoldurdu..

Aslında Trabzonspor'dan gelen ve çok iyi emareler gösteren Arda Akbulut neden oynamıyor anlaşılır gibi değil...

Fenerbahçe'ye bugün deplasmanda Alanyaspor'u 3-1'lik skorla geçerek saf dışı bırakan Samsunspor karşısındaki lig mücadelesinde başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar