Akyazı'da Enis Destanı: Tansu Sarı yazdı...

Akyazı'da Enis Destanı: Tansu Sarı yazdı...
Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda Trabzonspor, konuk ettiği Manisa FK'yı 3-1'lik skorla mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

AKYAZI'DA ENİS DESTANI

Çalkantılı günler yaşayan Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası'nda Akyazı'da alt lig takımı Manisa'yı ağırladı...

Karadeniz ekibinde takımdan ayrılan Jens Stryger Larsen, Dimitrios Kourbelis ve Tonio Teklic'in yanı sıra ayrılmaları gündemde olan Anastasios Bakasetas, Umut Bozok ile Abdülkadir Ömür, Milli Takım'da bulunan Paul Onuachu, Mahmoud Trezeguet ve Nicolas Pepe, sakat olan Stefano Denswil ile Mislav Orsic yoktu..

Edin Visca, Filip Benkovic, Eren Elmalı, Berat Özdemir yedekler arasında yer alırken; Hüseyin Türkmen, Kerem Şen, Umut Güneş ve Arif Boşluk ilk 11'deydi..

Maçın hemen başında Enis Destan'la yaptığı duvar pası sonrası topla buluşan Taxiarchis Fountas'ın hafif sağ çaprazdan sol ayağıyla plasesi kaleci Samet Karabatak'ın solundan tıngır mıngır Manisaspor filelerine gidince Trabzonspor 1-0 öne geçti..

Yediği gol sonrası toparlanan Manisa serbest vuruş kazandı... Topun başına geçen Kosovalı yıldır Meriton Korenica hafif sol çaprazdan kaleci Uğurcan Çakır'ın kapattığı sağ tarafından meşin yuvarlağı ağlara gönderince Ege temsilcisi beklenmedik bir anda 1-1'lik eşitliği yakaladı..

Trabzonspor'un kalitesinin farkı kendini gösteriyordu... Enis Bardhi'nin sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda kaleci Samet Karabatak git-gel yapınca yükselip kafayı çakan Enis Destan Akyazı'da bordo-mavilileri 2-1 öne geçiriyordu...

Toparlanmaya çalışan Manisaspor'da Bedirhan Altunbaş'ın vuruşu kaleci Uğurcan Çakır'da kalırken, ev sahibi Trabzonspor'daysa Enis Destan ve Enis Bardhi'nin vuruşlarını Manisaspor'un genç file bekçisi Samet Karabatak önleyince Karadeniz temsilcisi soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitti..

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı 46'da ilk golü atan Taxiarchis Fountas'le Mehmet Can'ı kenara alırken, ilk kez forma şansı bulan İspanyol stoper Joaquin Fernandez ile Göktan Gürpüz oyuna girdi... Maça stoper olarak başlayan Hüseyin Türkmen de Mehmet Can Aydın'dan boşalan sağ bek pozisyonuna geçti..

Kerem Şen ve Hüseyin Türkmen'le Manisa kalesini yoklayan Trabzonspor kaleci Samet Karabatak'ı geçemezken, Enis Bardhi yerini Edin Visca'ya bıraktı..

Oyuna girer girmez takımını hareketlendiren Edin Visca'nın vuruşu kaleci Samet Karabatak'tan dönerken 1 dakika sonra golü buldular..

Umut Güneş'in sağ tarafa bıraktığı topta Edin Visca'nın yerden pasına ayak koyan Enis Destan, kendisinin 2'nci Trabzonspor'un 3'üncü golünü atınca bordo-mavililer 3-1'lik üstünlüğü yakaladı..

Bordo-mavililerde sakatlanan Hüseyin Türkmen yerini Berat Özdemir'e bırakırken Göktan Gürpüz ve Enis Destan'ın vuruşları Manisa kalecisi Samet Karabatak'ı zorlamadı...

Maçın kalan dakikalarında başka gol gelmeyince Trabzonspor Manisa'yı 3-1 yenerek tur atladı..

Ayrılan birçok futbolcu olmasına rağmen kalite olarak bir alt ligdeki Manisa'dan çok üstünlerdi ve skoru da almayı başardılar..

Takımdan bugün ayrılan ve İsveç temsilcisi Malmö'yle anlaştığı söylenen Jens Stryger Larsen'den neden para kazanmayı düşünmediler de sözleşmesini feshettiler anlaşılır gibi değil..

Başkan Ertuğrul Doğan şampiyonluk sonrası Trabzonspor'un içindeki İrlandalı gibi.. Takımına zarar vermek için her şeyi yaptı..

Önce şampiyonlukta büyük payları olan Anthony Nwakaeme'yi, ardından Andreas Cornelius'la Vitor Hugo'yu gönderdi; Mart ayında gidip Ekim'de gelen Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın maaşını 5 katına çıkarıp ayrıldığı sürelerin parasını ödedi; Nenad Bjelica'yı kısa sürede yolladı; dönemin Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun altını oydu; Nenad Bjelica'nın az süre verdiği Tonio Teklic'i oynatamadan gönderdi; Ognjen Bakic henüz hiç süre alamadı...

Trabzonlu gerçekleri görmek istemiyor ancak biz gözlerine sokmaya devam edeceğiz..

Anastasios Bakasetas giderse takım büyük güç kaybeder... Hala Marek Hamsik'ten boşalan 8 numara pozisyonuna futbolcu alınamaması da skandal...

Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır baraj kurdurup kapattığı köşelerden abuk sabuk frikik golleri yiyor... Hala gelişemedi...

Bir sözüm de Hüseyin Türkmen'e... Sert oynanmayan basit bir kupa maçında bile nasıl sakatlanmayı becerdi şaşkınlık verici..

Manisa kalecisi Samet Karabatak çok kötü bir kaleci.... İlk golde oldukça yumuşak giden topu kontrol edemedi; ikinci golde de git gel yaparak golü yedi..

Enis Destan 2 gol 1 asistle yıldızlaşırken; Manisa'nın kötü futbolu onun yıldızlaşmasına sebep oldu..

Trabzonspor'a Galatasaray karşısında başarılar diliyorum..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar