Başvuran EYT'li bugün ödeme alacak! Garanti'den emekli promosyonuna nisan zammı

Başvuran EYT'li bugün ödeme alacak! Garanti'den emekli promosyonuna nisan zammı
Türkiye'nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA, emekli müşterilerine yönelik sunduğu promosyon kampanyasında güncellemeye giderken, emekli maaşlarının zamlanmasıyla biirlikte EYT'lilerin de hangi tarihte promosyon alacağı kesinleşmiş oldu.

Serpil Demir / Günboyu 

28 Şubat''ta Meclis''ten geçerek yasalaşan EYT düzenlemesi kapsamında emekli olacak 2 milyon 250 bin vatandaş ile birlikte Türkiye''deki toplam emekli sayısı 15 milyonun üzerine çıktı.

Bankalar için hedef müşteri kitlesinin büyük bir bölümünü oluşturan bu sayı, yapılacak kampanyalarda da özel bankalar arasında kıyasıya bir rekabetin ortaya çıkmasına neden oldu. 21 Nisan''da Ramazan Bayramı''nın başlayacak olması nedeniyle emekli maaş ve bayram ikramiyesi ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatarken, başvuru aşamasını tamamlayan ve onay işlemleri yapılmış EYT''lilerin de ilk maaşları hesaplarına aktarılmaya başlandı. 

EN DÜŞÜK PROMOSYONA ZAM YAPILDI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi kapsamında bu haklardan faydalanan vatandaşların alacakları ödemelre ise maaş ve ikramiye ile sınırlı değil. Bankaların emekli müşterilerine yönelik sunduğu promosyon kampanyasından da ilk kez faydalanacak olan EYT''liler için yeni ödeme takvimi de kesinleşmiş oldu. 

Garanti Bankası''ndan yapılan açıklamaya göre, maaşını 3 yıl boyunca başka bir bankaya taşımayacağına dair söz veren emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere nakit promosyon ödenecek. Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli promosyonu olarak 5 bin 500 TL ödeme yapan banka, emekli taban aylığının 7500 liraya çıkarılmasının ardından promosyonlarda da güncellemeye gitti. 

Son tabloya göre 7500 TL ile 10000 TL arasında aylık alan emeklilere ödenecek promosyon 6750 TL olarak belirlenirken, maaşı 10 bin liranın üzerinde olan vatandaşlar içinse bu rakam 7500 TL''ye yükseltilecek. 

BUGÜN ÖDENMEYE BAŞLANDI

Promosyon ödemelerini ne zaman hesaplarına alacağını merak eden EYT''lileri sevindiren haber ise bugün paylaşıldı. Bayram öncesinde SSK statüsünde emekli olan vatandaşların ilk maaşları bugün itibariyle hesaplara yatarken, en az bir kere maaş almış olan EYT''liler beklemeden promosyon başvurusu yapmaya hak kazanmış oldu. 

Yapılacak başvurunun ardından, Garanti BBVA''dan yapılan açıklamaya göre 3 iş günü içerisinde ödenecek tutar hesaplara aktarılacak. Ancak bu süre çoğu zaman gün içerisinde tamamlanmakta. Başvuru yapılmasının ardından saatler sonra, ilgili tutar maaş alınan hesaba yatırılmakta. 

MAAŞINI GARANTİ''YE TAŞIYANLARA 1000 TL BONUS 

Kampanya kapsamında yapılacak nakit ödemenin yanı sıra, emekli maaşını 3 yıl boyunca Garanti Bankası''ndan almaya söz veren müşterilere ayrıca 1000 liralık bonus puan verilecek. Kampanya kapsamında kredi kartı kullanacağına onay veren emekliler, yapacakları ilk 500 TL ve üzeri harcamanın ardından kırtasiye, giyim, market ve birçok sektörde geçerli olacak 1000 TL değerinde bonus puan kazanacak. 

Bankanın emekli müşterilerine sunduğu ayrıcalıklar da bununla sınırlı değil. Kredi kartı, ek hesap, ihtiyaç kredisi ve birçok işlem için başvuru esnasında maaş müşterilerinden hiçbir evrak talep edilmezken, yapılacak havale ve eft ücretlerinde de komisyon alınmayacak. Ayrıca emekliler, normal kullanıcıların ödemesi gereken yıllık kart ücretinden de hiçbir bedel ödemeden yararlanma hakkına sahip olacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar