Özgür Demirtaş dolar sahiplerine tarih verdi: ''Yükseliş başlıyor''

Özgür Demirtaş dolar sahiplerine tarih verdi: ''Yükseliş başlıyor''
Türkiye ekonomisi ve dolar üzerine yaptığı yorumlarla tanınan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eliyle baskılanan döviz kurunun haftalar sonra sert bir yükseliş yaşayacağını iddia ederken, ekonomide iyileşme için yapılması gerekenleri sıraladı.

Mehmet Akif Erdem / Günboyu

Türkiye''de seneler içinde tekrarladığı dövize yönelik uyarıları ile tanınan Özgür Demirtaş, yaz aylarından bu yana baskılanan dolar/TL paritesinin artık durdurulamaz bir hal almasının ardından yeni uyarılarda bulundu. 


Gün içerisinde 19.40 bandına yaklaşan dolar kuru, Kapalıçarşı''da 20 liranın üzerinde satışa çıkarken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bankalara gönderilen yazıda ise 19.85 seviyesinin altından dolar satışı yapılmaması talep edildi. Mevcut seviyenin ''tabela kuru'' olduğunu belirten ünlü ekonomist, Türkiye ekonomisinin 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere kilitlendiği bu günlerde gelecekte, ekonomiyi gelecekte nelerin beklediği üzerine önemli uyarılarda bulundu. 

Şu anda iki farklı döviz kuru olduğunu belirten Demirtaş, seçim ekonomisi nedeniyle baskılanan dövizin, yakın zamanda gerçek değerine geleceğini beliritrken, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda "Dolar’ın suni olarak baskılandığını ülkede bilmeyen kalmadı. İhracatçı bu suni baskılamadan dolayı rahatsız. Dolar/TL 1.5 seviyesinden saçma sapan YANLIŞ ekonomi politikası ile 13-15’lere çıkınca enflasyon tetiklendi. Çalışan maliyetleri, hammadde maliyetleri fırladı.



"CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI, ELİNİZİ YIRTIP GEÇECEK"

Şimdi ise 19 seviyesinde SUNİ olarak tutulmaya çalışılıyor. Halbuki şu an bırakılsa 24-25’li seviyelere gelecek. Çünkü İhracatçının malını rahat satabileceği yer burası. Cin bir kere şişeden çıktı. Şişenin ağzını elinizle kapatmayın. Elinizi yırtıp geçecek



EKONOMİNİN KURTULUŞ REÇETESİ

Yapmanız gereken şey: MB bağımsızlığı Liyakatli Yöneticilerle Yönetmekti. Bunları 183629263936193739 kere yazdım. 10 yıl boyunca yazdım. Dinlemediniz. Sonuç ortada. Elinizi şişenin üstüne koyunca şişenin içinde yarattığınız kimyevi reaksiyonu geri çeviremezsiniz…" ifadelerini kullandı. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar