Elinde nakit bulunduranlar için en karlı yatırımı açıkladı: Dünyaca ünlü banka tüyoyu verdi

Elinde nakit bulunduranlar için en karlı yatırımı açıkladı: Dünyaca ünlü banka tüyoyu verdi
Dünyada bankacılık sektörünün önemli ülkelerinden biri olan İsviçre'nin en büyük bankası UBS, emtia piyasalarında yaşanan yükselişin ardından yatırım araçlarının geleceğine yönelik ipuçları paylaşırken, gümüş hakkında yapılan değerlendirme dünya genelinde ses getirdi.

Özlem Baran / Günboyu

ABD''de yaşanan bankacılık krizinin ardından Silikon Vadisi Bankası''nın batmasıyla birlikte birkaç banka tarafından da iflas açıklamaları gelmişti. Krizin domino etkisi yaratmasından ve yeni bir küresel ekonomik krizi tetiklemesinden korkulurken, Avrupa''da iflas sinyali veren ilk banka İsviçre''den Credit Suisse olmuş, kurumun imdadına ise İsviçre''nin en büyük bankası UBS yetişmişti. 

YÜZDE 10''UN ÜZERİNDE YÜKSELİŞ TAHMİNİ

ABD Merkez Bankası''nın (FED) gelecek aylardan itibaren faiz artırımına yönelik politikasını terk etmesi beklenirken, bu gelişmelerin en fazla etkileyeceği piyasaların ise emtialar olacağı tahmin edilmekte. Ons altın fiyatında yaşanan yükseliş, son 15 ayın zirvesinin görülmesine neden olurken, dünyanın en önemli bankalarından biri olan UBS''ten gümüş için ilgi çekici bir tahmin geldi. 

Yatırım araçlarına yönelik birçok değerlendirmede bulunan İsviçreli banka, şu anda 26 dolar bandında hareket eden gümüş için "Çok yakında 29 dolara çıkablir" yorumunda bulundu. 

ALTINI GERİDE BIRAKABİLİR

Yayımlanan raporda, Fed tarafından olası bir faiz artırımının durdurulmasına yönelik karar çıkması halinde değerli metallere olan ilginin artacağına dikkat çekilirken, New York''ta işlem gören vadeli kontratların bu yıl yüzde 8 artarak 25,99 dolar/ons seviyesinden işlem gördüğüne işaret eden UBS stratejisti Dominic Schnider, fiyatların yüksek kalmaya devam etmesini ve gümüş fiyatının Aralık ayına kadar 29 dolara çıkmasını bekliyor.

Schnider, Mart ayı başındaki geri çekilmeden bu yana gümüş fiyatının yüzde 30 civarında arttığına işaret ederken aynı dönemde altın fiyatının yüzde 12 arttığına dikkat çekti. Son 2 yılda fiyatını yüzde 600 yükselten gümüşün, emtialarda yaşanacak yükseliş trendinde ilk sırayı alarak altını dahi sollayabileceği uyarısında bulunuldu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar