Başkent kulislerinden sızdı! Deva, Gelecek ve Saadet Partisi hangi büyükşehirden ortak aday çıkaracak

Başkent kulislerinden sızdı! Deva, Gelecek ve Saadet Partisi hangi büyükşehirden ortak aday çıkaracak
Önümüzdeki seçimlerde İstanbul’da Gelecek, Saadet ve DEVA partilerinin ortak aday çıkaracağı iddia edildi. Gelecek Partisi yetkilisi, SP ile görüştüklerini belirterek “Kongre süreçleri geçsin ve taşlar yerine otursun. İstanbul ve Ankara son noktada konuşulur” derken, SP ve DEVA'dan ise peş peşe açıklamalar geldi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partilerin aday tartışmaları devam ediyor. Siyasi arenanın epey hareketli olduğu son günlerde kulislerde dolaşan bir iddia ise dikkatleri çekti. Buna göre, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin İstanbul için ortak bir belediye başkanı adayı çıkaracakları öne sürüldü.

Gelecek Partisi yetkilisi, Saadet Partisi ile görüştüklerini belirterek “Kongre süreçleri geçsin ve taşlar yerine otursun. İstanbul ve Ankara son noktada konuşulur” dedi. Bunun yanı sıra SP ve DEVA “ortak adaya” soğuk bakıyor.

İddialara ilişkin Cumhuriyet’e konuşan parti yetkilileri, şu anda böyle bir diyaloğun söz konusu olmadığını akardı. Gelecek Partisi yetkilileri ortak adaylık için sadece Saadet Partisi ile bir diyalog kurduğunu ifade etti. Saadet Partisi ve DEVA Partisi yetkilileri ise kendi adaylarını çıkaracaklarını belirtti.

‘SON NOKTADA KONUŞULUR’

İstanbul ve Ankara’nın önemli kentler olduğunu belirten Gelecek Partisi yetkilisi, “Özellikle İstanbul ve Ankara diğer muhalefet partileriyle görüşülecek bir konu. Bu iller en son konuşulur. CHP’nin belki ilerleyen günlerde bir desteğe ihtiyacı olacaktır. O destek çerçevesinde ilerleyen günlerde konuşulur. Partilerin ne yapacağı belli olsun, kongre süreçleri geçsin ve taşlar yerine otursun. Durumlar biraz olgunlaştıktan sonra özellikle İstanbul ve Ankara son noktada konuşulur” dedi.

Diğer partililerle görüşmediklerini söyleyen DEVA Partisi yetkilisi, “DEVA, İstanbul ve Ankara olmak üzere kendi ismi ve kendi adayıyla yarışacak. İlerleyen süreçlerde diğer partilerden gelecek ortak adaylık teklifi süreçlerine de kapalıyız” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi yetkilisi ise “Ortak adaylık gibi bir toplantımız veya gündemimiz olmadı. Bütün partiler kendi adaylarını çıkaracaklarını söylüyor, biz de güçlü bir aday çıkaracağız” dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar