Gazze- İsrail gerilimi büyüyor! Hamas tarafından başı kesilmiş çocuk fotoğrafları gördüğünü söyleyen Biden'a Beyaz Saray şoku!

Gazze- İsrail gerilimi büyüyor! Hamas tarafından başı kesilmiş çocuk fotoğrafları gördüğünü söyleyen Biden'a Beyaz Saray şoku!
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da ABD’de yaşayan Yahudi cemaati liderleriyle düzenlenen toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Biden, Hamas’ın gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, İsrail’deki kurbanlar arasında başları kesilen çocukların fotoğraflarını gördüğünü söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas’ın gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, “Bunun Holokost’tan bu yana Yahudiler için en ölümcül gün olduğunu savunuyorum” dedi. Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ise, “İsrail’in savaş kurallarına göre hareket etmesinin gerçekten önemli olduğunu” söylediğini belirtti.

Biden, Hamas’ın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, “Bunun Holokost’tan bu yana Yahudiler için en ölümcül gün olduğunu savunuyorum” dedi. BBC’de yer alan habere göre ise Hamas’ın eylemlerini, “bazı durumlarda IŞİD’in en kötü zulmünü aşan katıksız kötülük” olarak nitelendirdi.

541.jpg

BEYAZ SARAY’DAN GERİ ADIM

Biden, konuşmasını bitirirken İsrail’deki kurbanlar arasında başları kesilen çocukların fotoğraflarını gördüğünü söyledi. Bu iddia sosyal medyada ve bazı haberlerde yer aldı, ancak İsrail ordusu tarafından doğrulanmadı. Beyaz Saray’dan yapılan düzeltmede “Başkan medyadaki haberleri kastetti” denildi.

Biden, “Bu işi uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi ve teyit edeceğimi hiç düşünmezdim” dedi.

BBC, Biden’ın bu görüntüleri görüp görmediğinin açıklığa kavuşturulması için Beyaz Saray’a ulaştı.

5-001.jpg

HAMAS BU İDDİAYI YALANLADI

BBC’de yer alan habere göre, Hamas internet sitesinden yayınladığı açıklamayla çocukların başlarını kestiği ve kadınlara saldırdığı iddialarını yalanladı.

Açıklamada, “Biz, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas olarak, meşru mücadele yürüten halkımıza karşı kışkırtmayı amaçlayan bu asılsız iddiaları ve uydurmaları şiddetle kınıyoruz” denildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar