Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’nin İstanbul’un yeniden kazanması için gerekli olan 2 şartı açıkladı

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’nin İstanbul’un yeniden kazanması için gerekli olan 2 şartı açıkladı
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetmemek için yapması gereken şartların ne olduğunu kaleme aldı. İşte detaylar...

Yerel seçimlere az bir süre kalmışken partiler adaylarını tek tek açıklıyor. Siyasi arenanın epey hareketli olduğu son dönemde, çoğu parti yerel seçim için ittifak yolunu tercih ederken, çoğu partide seçimlere tek başına gideceğini belirtiyor. AKP geçtiğimiz yerel seçimlerde kaybettiği büyükşehirleri almayı hedeflerken, CHP ise kazandığı şehirleri elinde tutmak için büyük uğraş içerisinde girmiş durumda. Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Millet İttifakı’nın önümüzdeki seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği, ittifak yapıp yapmayacağı ise büyük merak konusu oluyor.

İYİ Parti, seçimlere 81 ilde kendi adayları ile gireceğini açıklayarak CHP ile ittifak yapmaya kapıları kapatırken, İBB Başkanı İmamoğlu ise, “İttifak şart” tutumunu korumaya devam ediyor.

Gazeteci İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimlerde kazanması için gerekli olan 2 şartın ne olduğunu açıkladı.

Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle;

“CHP'nin İstanbul'u yeniden kazanması için, olmazsa olmaz iki şartın yerine gelmesi gerekiyor:

Bir: İmamoğlu aday olmalı. Çünkü CHP İstanbul'u İmamoğlu olmadan kazanamaz.

İki: İyi Parti destek vermeli.

Canpolat, İstanbul il başkanı olmak için bu iki hedefe birden ateş açtı.

İlk kurşunu çeyrek asır sonra İstanbul’u kazanmış, cumhurbaşkanı adayı olmasın diye hapis cezası ve siyasi yasak istenen, Erzurum’da taşa tutulan ve Mart 2024’te İBB’ye yeniden aday gösterilecek olan İmamoğlu’na sıktı.

İkinci kurşunu yerel seçimde 81 ilde aday çıkarmaya hazırlanan İYİ Parti’ye aitti.

İmamoğlu’nu itibarsızlaştırmak ve İstanbul İttifakını dağıtmak için bundan fazlası yapılamazdı.”

CEMAL CANPOLAT NE DEMİŞTİ?

Pazar günü yapılan CHP İstanbul İl Kongresi’nde adaylardan biri olan Cemal Canpolat, konuşması sırasında bazı delegelerin ve delege yakınlarının kongrede Özgür Çelik’ten yana tutum sergilemeleri için Ekrem İmamoğlu tarafından İBB’ye işe alındığını iddia etmişti.

Kongrede konuşan Cemal Canpolat, "Belediye başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP'den istifa edip İYİ Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir. Sağ siyasetle belediyecilik olmaz. AKP'nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız. İYİ Parti kadrolarıyla solcu belediyecilik yapamazsınız" ifadelerini kullanmıştı.

Canpolat'ın konuşmasının ardından salondan ayrılan Ekrem İmamoğlu ise, "Çok çirkinleştirdiler, çok yalan konuştular. O yalanlarında boğulsunlar ama biz tertemiz yürüyeceğiz" tepkisini göstermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar