Hakan Fidan'ın Erdoğan'ı geçtiği anket tartışma yarattı! Mansur Yavaş cephesi oy oranını açıkladı

Hakan Fidan'ın Erdoğan'ı geçtiği anket tartışma yarattı! Mansur Yavaş cephesi oy oranını açıkladı
Gazeteci Aytunç Erkin, MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan ve Hakan Fidan'ın en beğenilen siyasetçi çıktığı anketin sonuçlarına Mansur Yavaş cephesinden gelen tepkilerini yazdı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü köşe yazısında, MetroPOLL Araştırma tarafından 16 - 20 Eylül tarihlerinde 26 kentte 1.807 kişiyle görüşülerek yapılan anketin sonuçlarına dair bir kulis bilgisi paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın en yakınındaki isimlerden Mehmet Bayır’ın ‘Siyasilerin beğeni düzeyi’ konulu anketin sonuçlarını eleştirdiğini yazan Erkin, çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.

Erkin’in söz konusu yazısının ilgili kısmı ise şöyle;

“Şimdi gelelim Ankara'da sessiz sedasız da olsa yaşanan başka bir tartışmaya. Önceki gün Metropoll Araştırma Şirketi bir anket yayımladı.

Ankette “siyasilerin beğeni düzeyi başlıklı bölümde birinci sırayı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yüzde 45.8'le aldı. Fidan'ı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve damadı Selçuk Bayraktar takip etti.

Bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın en yakınındaki isimlerden Mehmet Bayır ise duruma tepki gösterdi.

Bayır dün sosyal medya hesabından dedi ki: “Bu isim listesinin başında Mansur Yavaş'ın olduğu/olacağı son derece net. Ya sormuyorsun ya da gerçeği saklıyorsun Özer Sencar. Her iki durumda da yaptığın ayıp ve meslek etiğine yakışmıyor. Alın size işini adam gibi yapan Area Araştırma'nın (Murat Karan) sonuçları: Mansur Yavaş olumlu yüzde 55, olumsuz 35, kararsız yüzde 10…”

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin önde gelen anket şirketlerinden MetroPOLL Araştırma, 16 - 20 Eylül tarihlerinde 26 kentte 1.807 kişiyle görüşülerek hazırlanan anketin sonuçlarını geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Fidan yüzde 45,8'le en beğenilen siyasetçi olurken, bakanı yüzde 45,4'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izledi. Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar yüzde 43,7'yle üçüncü sırada yer aldı.

metropoll-anket-3cog.jpg

Ankette ilk beş sırada 2 CHP'li de yer aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 40,1 beğeni seviyesindeyken, CHP'nin genel başkan adayı Özgür Özel yüzde 39,1'e ulaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar