7 yıl sonra ilk! Kuveyt Emiri Ankara'ya geldi!

7 yıl sonra ilk! Kuveyt Emiri Ankara'ya geldi!
Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah, resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. Sabah’ı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomatik temasları, bugün Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah'un Ankara ziyaretiyle devam etti. Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşen resmi karşılamayla başlayan bu önemli ziyaret, Türkiye-Kuveyt ilişkilerinde yeni bir dönemin kapısını aralıyor.

Emir Şeyh Mişal'ın, göreve başladığı 16 Aralık 2023 tarihinden bu yana Arap dünyası dışındaki ilk resmi yurtdışı ziyareti olan bu buluşma, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin derinleşmesine büyük katkı sağlayacak. Özellikle son yıllarda artan insan temasları, bu ilişkilerin önemli bir parçası haline gelmiş durumda.

Kuveyt vatandaşlarının Türkiye'yi turizm, sağlık ve emlak yatırımları için tercih etmeleri, iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendiriyor. Kuveyt, nüfusu oranında Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerden biri olurken, Kuveyt vatandaşları Türkiye'de emlak yatırımı yapan yabancılar arasında önemli bir konumda bulunuyor.

Bu ziyaret, ekonomi, ticaret, müteahhitlik, sağlık, turizm, enerji ve savunma sanayii gibi çeşitli alanlarda mevcut işbirliğinin daha da güçlenmesini hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar