700 bin işçinin gözü bu haberde! Toplu iş sözleşmesi zammı için son viraj

700 bin işçinin gözü bu haberde! Toplu iş sözleşmesi zammı için son viraj
Kamudaki 700 binden fazla işçinin toplu zam oranının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce açıklanarak imzalanması beklenirken, yeni teklif için Vedat Bilgin’in devreye girdiği iddia edildi.

TURGAY SAKARYA-GÜNBOYU

Kamu işvereninin, taban ücretin 11 bin 500 liraya yükseltilmesi ve 2023''ün ilk altı ayında yüzde 30 zam yapılması şeklindeki ilk teklifini, taban ücretin 12 bin liraya yükseltilmesi ve ilk altı ay yüzde 40 zam olarak güncellemesiyle pazarlıklar yoğunlaştı. 

İşçi tarafı, aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, ardından tüm ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve daha sonra birinci altı ay için yüzde 45 zam yapılması yönündeki ısrarını sürdürürken, hükümetten gelecek yeni teklifi de beklemeye başladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, son toplantının ardından, “Gelen teklifi küçümsemiyorum ama yüzde 40''ı bir geçelim istiyoruz" demişti. Dün yaptığı açıklamasında ise TÜHİS''in taban ücretin 11 bin 500 liraya yükseltilmesi ve ilk altı ay için yüzde 30 zam yapılması teklifiyle görüşmelerin tıkanması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in devreye girdiğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar