Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler
Samsun'da düzenlenen 11. Yeşilay Bisiklet Turu, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi ve Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın da katılımıyla renklendi.

Türkiye genelinde düzenlenen 'Yeşilay Bisiklet Turu' etkinliği, Samsun'da da büyük ilgi gördü. Vali Orhan Tavlı, il müdürleri, Yeşilay gönüllüleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen tur, Atakum ilçesinde bulunan Gençlik Merkezi önünde başladı.

Bisikletçiler, yaklaşık 10 kilometrelik bir parkurda pedal çevirerek Çobanlı İskelesi'ne kadar ulaştılar ve ardından Atakum Gençlik Merkezi'ne geri döndüler. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun Şube Başkanı Emre Güneş, etkinliğin sağlıklı bir yaşamı teşvik etme amacıyla düzenlendiğini belirtti. Güneş, "Her yaş grubundan insanı spor yapmaya teşvik etmek için çaba gösteriyoruz. Sağlıklı bir nesil yetiştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, Yeşilay gönüllülerinin önemine vurgu yaptı. Etkinlik, katılımcıların birlikte fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Sağlıklı yaşam, fiziksel, zihinsel ve duygusal iyilik halini sürdürmek için bilinçli ve dengeli bir yaşam tarzı benimsemeyi ifade eder. Bu yaşam tarzı, sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma, yeterli uyku alışkanlıkları, stres yönetimi, zararlı alışkanlıklardan kaçınma ve sosyal ilişkilerin korunması gibi faktörleri içerir.

Sağlıklı beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini dengeli bir şekilde almayı ve işlenmiş, yağlı, şekerli gıdalardan kaçınmayı içerir. Egzersiz yapmak, kasları güçlendirmek, dolaşımı artırmak, kilo kontrolünü sağlamak ve genel sağlığı iyileştirmek için önemli.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar