Bakanlık gitti, ışıltı bitti! Nurettin Nebati ekonomiye yenik düştü

Bakanlık gitti, ışıltı bitti! Nurettin Nebati ekonomiye yenik düştü
Ekonomiyi övmek için söylediği "Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır" sözleriyle tepki çeken Eski Hazine ve Maliye Bakanı AKP’li Nurettin Nebati’nin aile şirketinin İstanbul’daki üç şubesini kapattığı ortaya çıktı.

AKP döneminin 6. Hazine ve Maliye Bakanı ve bakanlık yaptığı dönem boyunca eleştiri oklarının hedefi olan Nurettin Nebati'nin aile şirketi, ekonomik krizin etkilerinden nasibini aldı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Bakanlığı döneminde Türkiye ekonomisi ile ilgili gelen bir soruyu, “Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” diye yanıtlayan Nebati'nin şirketi, krizin etkisiyle şubelerini kapatmak zorunda kaldı.

BG Store Mağazacılık Anonim Şirketi, Nebati'nin bakanlık görevine başladığı tarihlerde 11 yeni şube açmıştı. Ancak Türkiye'deki ekonomik gerçekliklerin ağırlığı, şirketin hızlı büyüme sürecine engel teşkil etti.

Şirketin ticari kayıtlarına göre, İstanbul'da bulunan üç şubesi kapanmak durumunda kaldı. Maltepe Piazza’daki şubenin 6 Eylül'de kapanışını gerçekleştirdiği belirtilirken, Hilltown ve Nev Çarşı’daki şubelerinin ise sırasıyla 17 Ekim ve 14 Kasım tarihlerinde ticari faaliyetlerini durdurduğu aktarıldı.

ÇOCUK ÜRÜNLERİNDE FAHİŞ FİYATLAR

Rusya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Gürcistan, İngiltere, Dubai ve Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren BG Store’in toplam 13 şubesi bulunuyor. Çocuk giyimine odaklanmış olan şirketin, mağazada satılan ürünlerin fiyatları oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. Örneğin, kız çocuk çoraplarının ortalama fiyatı 175 TL, tişörtlerin ortalama fiyatı 500 TL ve elbiselerin ortalama fiyatı bin 250 TL civarında dolanıyor.

Nurettin Nebati'nin bakanlık görevi sırasında ekonomiye dair yaptığı tartışmalı ve eleştiri çeken açıklamalarının ardından şirketin bu ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalması, dikkat çekici bir durum olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar