Bakan Yerlikaya paylaştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakem Halil Umut Meler'e geçmiş olsun telefonu

Bakan Yerlikaya paylaştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakem  Halil Umut Meler'e geçmiş olsun telefonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret etti. Yerlikaya, Meler’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü-Rizespor maçı sonrasında saldırıya maruz kalan hakem Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, Meler'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeyi kamuoyuyla paylaştı.

Dün MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından gerçekleştirilen yumruklu saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'e yapılan ziyaretin görüntülerini paylaşan Bakan Yerlikaya, ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, hakem Meler'e yönelik saldırıyı kınayarak, “Hakemimiz Meler'e maçtan sonra yapılan şiddet hepimizin tepkisini çekti. Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız ve emniyetimiz hızla gereken adımları attı. Mahkeme kararlarını biliyoruz. Hakemimizi ziyaret ettim, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Fair-play prensibini neden vurguluyoruz? Dünyanın en popüler sporunda bu tür olaylara maruz kalmayı hak etmiyoruz. Mahkeme sürecinde ne olacağını birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hakem Halil Umut Meler ile telefon görüşmesi yaptığını da belirterek, Erdoğan'ın süreci yakından takip ettiğini ifade etti. Erdoğan'ın Meler'e geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımız, başhekimimizden sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Tüm spor branşlarında birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi en iyi şekilde yansıtacak spor müsabakalarını yapma çağrısı yapıyorum. Dün gece yaşanan tabloyu bir daha görmek istemiyoruz” dedi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar