Meclis'te yürekleri ağızlara getiren an! Saadet Partili Hasan Bitmez birden yere yığıldı

Meclis'te yürekleri ağızlara getiren an! Saadet Partili Hasan Bitmez birden yere yığıldı
TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşurken bayılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez apar topar hastaneye kaldırıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2024 yılı bütçesi üzerine bir konuşma yapan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, konuşmasının ardından aniden fenalaştı.

İsrail-Filistin savaşıyla ilgili yaptığı konuşmada, "Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız" ifadelerini kullanarak konuşmasını noktalayan Bitmez, bayılarak yere yığıldı. Diğer milletvekilleri hızla yanına koşarak yardım etmeye çalıştı.

İlk müdahaleyi doktor vekil Turhan Çömez yaptı. Hasan Bitmez'e uygulanan 10 dakikalık kalp masajının ardından hemen hastaneye kaldırıldı. TBMM TV'deki yayın, yaşanan olayın ardından 20 dakikalığına kesildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşması sırasında fenalaştı. Kalp masajı ve müdahale sonrasında hastaneye sevk edildi. Anjiyo ve diğer işlemlerin ardından yoğun bakıma alındı. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

hasan-bitmez.jpg

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

Hasan Bitmez, 1969 yılında Giresun'un Alucra ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Gebze İmam Hatip Lisesi'nde başlayan Bitmez, buradan mezun olduktan sonra öğrenimine El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi'nde devam etti.

Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, Anadolu Gençlik Dergisi, Milli Gençlik Vakfı, International Youth Form, International Islamic Federation of Student Organizations, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi gibi birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde görev alarak, kuruculuk ve başkanlık gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

Şu anda İslam Birliği Araştırmaları Merkezi'nin başkanlığını yürüten Bitmez, Arapça ve İngilizce dillerini de bilmektedir.

Aynı zamanda Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı ve TBMM 28. Dönem Kocaeli Milletvekili olarak görev yapan Bitmez, evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar