Ayasofya’da neler oluyor? Türklerin girmesi yasaklandı mı ağzımı zor tutuyorum diyerek açıkladı

Ayasofya’da neler oluyor? Türklerin girmesi yasaklandı mı ağzımı zor tutuyorum diyerek açıkladı
Skandalların sona ermediği Ayasofya Camii’de ortaya çıkan son iddia sosyal medyada ortalığı karıştırdı. Türkler artık içeri giremeyecek mi?

Son günlerde kepenkli kapısı ve laminant parkeli merdivenleri ile gündem olan Ayasofya Camii bu kez de başka bir skandal ile gündem oldu. Turistlere açılan Ayasofya’nın üst katının Türklere yasaklandığı iddia edildi.

Profesyonel Tur Rehberi Talha Uğurluel, Ayasofya caminin üst katının Türklere yasaklandığını öne sürerek bir video paylaştı.

Uğurluel, “Ağzımı zor tutuyorum, böyle bir şey olabilir mi?” diyerek şunları söyledi:

Çok üzgünüm, sizi gaza getirmek istiyorum, çok kırıldığım şeyler var. Şuan T.C. vatandaşlarının Ayasofya’nın üst katına çıkması yasak. 25 Euroyu 850 lirayı verseniz bile yasak. Üst kat yabancıların alt kat Müslümanların. Böyle bir şey olamaz ya. Dostu geçtim düşmana kendimizi güldürürüz ya.

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan ise Uğurluel’in iddialarının ardından bir paylaşım yaparak şöyle cevap verdi:

Daha önce de “restorasyon bahanesiyle Ayasofya kapatılıyor” diyen şahıs bu sefer de “Ayasofya’nın üst katı Türklere kapalı” videosu çekmiş. Üst katı daha bu salı gezdim. Turistlere 25 Euro, Türkler de üst kata ücretle giriyor ama düzenleme yapılacak.

ju.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar