Enflasyon üç haneler çıkacak diyen Yeşilada’dan olay iddia! “Paraları yurt dışına kaçırdılar”

Enflasyon üç haneler çıkacak diyen Yeşilada’dan olay iddia! “Paraları yurt dışına kaçırdılar”
Güncel ekonomik durum hakkında bazı değerlendirme ve uyarılarda bulunan ekonomist Atilla Yeşilada, “AKP’nin zenginleri paralarını yurt dışına kaçırdı” iddiasında bulundu.

ATİLLA YEŞİLADA: PARALARI YURT DIŞINA KAÇIRDILAR!

Enflasyonun giderek arttığı ve döviz kurlarının tepelere tırmandığı bu dönemde vatandaşlar zor günler geçiriyor. İçinde bulunduğumuz durum hakkında bazı değerlendirmelerde bulunan ekonomist Atilla Yeşilada, bazı uyarılarda bulundu. Yeşilada ayrıca AKP zenginleri hakkında flaş iddiada bulundu.

Sözcü’den Ruhat Mengi’nin haberine göre, beklenenin aksine enflasyonun düşmeyeceğini, yukarı yönlü baskıyı sürdüren dolar/TL’nin de yerinde durmayacağını söyleyen Atilla Yeşilada, şu sözleri sarf etti:

“Turizm gelirleri Eylül’de bittiğinde ya da yine millet bir şekilde heyecana gelip bir siyasi vakadan dolayı veya dünyada olan bir olaydan dolayı dolara hücum ettiğinde Merkez Bankası’nın savunma hattı da çökecek ve biz bir kez daha 21 Aralık 2021 gününe geri döneceğiz.”

‘KIŞ SERT GEÇECEK’

Dolar/TL’de 20-22 seviyelerini işaret eden Yeşilada, şunları söyledi:

“AKP, şu anda siliniyor zaten, anketlerde yüzde 30’un altına indi ve kış aylarında bu daha da gerileyecek. Ben bir günde silinmeyi kast ettim ve 2001 örneğini gösterdim, yani AKP diye bir siyasi varlık kalmaz, eğer bir kez daha bir kriz olursa bu kriz dövizin belirli bir kura gelmesinden değil, onu engellemek için alınacak tedbirlerle ortaya çıkar. Sermaye kontrolü gelirse, Türkiye dış borçlarını ödeyemediği için döviz çıkışlarını tamamen yasaklarsa, bu tip senaryolarla. Şu anda zamanı kestirmek güç, yıl sonunda doların 20-22 TL’ye varırsa, varmadan önce Merkez Bankası veya Cumhurbaşkanlığı makamı sermaye kontrollerini harekete geçirir. Bence en büyük sorun enflasyon değil, açlık ve sefalet. Çok ciddi bir yoksullaşma yaşıyoruz. Toplumun zaten gevşeyen sosyal bağlarını sarsan ve bence kış aylarında geniş çapta şiddet olaylarına neden olacak bir yoksullaşma bu.”

‘PARALARINI YURT DIŞINA KAÇIRDI’

Yeşilada, 15 Temmuz’dan sonra yurt dışına çok büyük paraların çıkarıldığı iddiasına bulunarak şunları aktardı:

”2016 darbe girişiminden bu yana çok büyük paralar kaçtı. Özel bankacılarla konuştum; on milyarlarca dolar yurt dışına nakledildi, o zamandan beri de bu aralıklı olarak devam ediyor. İsim vermeyeyim ama bazıları paralarını kaçıramaz, itibarı olan, dev bir holdingin sahibi olan kişiler Türkiye’deki paralarını kolay kolay yurt dışına çıkaramaz, hesap sorarlar. Saraydan bir telefon gelir, onlar mecburen tutuyor ama gizli zenginler, AKP’nin zenginleri hepsi kaçırdı paralarını yurt dışına.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar