Atilla Yeşilada'dan korkutan uyarı! Yine 70'lere döneceğiz...

Atilla Yeşilada'dan korkutan uyarı! Yine 70'lere döneceğiz...
Dolar kurundaki yükselişle beraber ekonomideki dalgalanma devam ederken ekonomist Atilla Yeşilada'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yeşilada, "Kur şoku kesin, maalesef kaçınılmaz" diyerek uyarılarda bulundu.

ATİLLA YEŞİLADA: YİNE 70'LERE DÖNECEĞİZ...

Atilla Yeşilada, Mesele ‘Ekonomi-Zor Görev’de çok tartışılan yaklaşan kur şoku riskini ve sermaye kontrolü ihtimalini anlattı.

Yeşilada, "Kur şoku kesin, maalesef kaçınılmaz. Hiç kimse elimizden geleni yapacağız demiyor. Hokkabazlık yapıyorlar. Bu yüzden kur şoku gelecek. Şu anda bütün malzeme hazır. Bireyseller Merkez Bankası''nın elinde onların mevduatlarını karşılayamayacağı döviz olduğunu anladığı gün patlayacak. Faiz artırımını Erdoğan yapmaz. Ona göre enflasyonun çözümü faiz değil. Yine 70''lere döneceğiz, don lastiğinde mark dönemine" ifadelerini kullandı.

Dolarda 2022 yılının rekoru kırılırken piyasalar, Erdoğan''ın açıklamaları sonrası endişeli. Dolarda 2022 yılının rekoru kırılırken piyasalar, Erdoğan''ın açıklamaları sonrası endişeli

"RANTİYELERE PARA DAĞITILACAK"

Bütçeyi yorumlayan Yeşilada, "İlk aşamada yüksek enflasyondan korkanlar tüketimlerini öne çektiler. Şimdi yüksek enflasyon gelirleri azalttığı için tüketim daralmaya başladı. Dolayısıyla gelirler azalmaya başladı. Bu yüzden bütçe açığı artmaya mahkum. Enflasyon ve bu para politikası ölümcül. Süper bono ile bütçe açığı kapatılmaya çalışılıyor.. Bunlarla rantiyelere para dağıtılacak" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar