Atilla Yeşilada hükümetin biletini kesti! Nasıl siyasetten silineceğini açıkladı...

Atilla Yeşilada hükümetin biletini kesti! Nasıl siyasetten silineceğini açıkladı...
Ekonomist Atilla Yeşilada, hükümetin seçime gitmesi için dolar kurunu tutmasının şart olduğunu ancak 2023'e kadar kurun tutulamayacağını ve sermaye kontrolü gelebileceğini dile getirdi.

YEŞİLADA, AKP'NİN SİYASETTEN NASIL SİLİNECEĞİNİ AÇIKLADI

Hükümetin seçime gitmesi için dolar kurunu tutmasının şart olduğu ancak 2023''e kadar kurun tutulamayacağını aktaran Ekonomist yazar Atilla Yeşilada, "Meclis erken seçim kararı alırsa ve arkasından kur patlarsa AKP siyasetten silinir" yorumunu yaptı. Yeşilada, ayrıca olası bir kur şokunun ardından sermaye kontrolü gelebileceğini de ifade etti.

Yeşilada, Mesele Ekonomi adlı Youtube kanalında yaptığı açıklamada, "Türk Lirası değer kaybettiğinde vatandaşın ekonomiye güveni azalıyor ve bunun da siyasi iktidara olan cezası anketlere yansıyor. Kuru bu şekilde 2023 Haziran ayına kadar tutamazsın. Asıl sorulması gereken ekim ayına kadar tutabilir misiniz? Tutamazsınız. Ben iktidar için en korkutucu senaryoyu şu olarak görüyorum; Eğer TBMM erken seçim kararı alırsa ve ardından kur patlarsa, AKP 2001 öncesi pek çok siyasi partiye olduğu gibi siyasetten silinir” ifadelerini kullandı.

AKP’YE OY VERECEKLERİNİ SANMIYORUM

Kurun seçime bir gün kala dahi patlayabileceğini vurgulayan Yeşilada, sözlerine şöyle devam etti:

"Önümüzdeki bir ay içinde bu işin patlaması ve sermaye kontrolü yani döviz işlemlerine kısıtlama getirilmesi bence en olasılık senaryo belki yüzde 60. Bu şekilde erken seçim yapmakta pek akıl karı değil. Çünkü mevduatı bankalarda müsadere edilen bir toplumun ben AKP''ye oy vereceğini sanmıyorum"

EN FAZLA ÜÇ AY SÜRER

Yeşilada, EYT ve 3600 ek gösterge gibi problemlerin çözülmesine ilişkin ise şunları söyledi:

“EYT ve 3600 ek gösterge gibi sorunlar temmuzda çözülecek. Kamu çalışanlarına yine enflasyon üzerinde bir zam verilecek. Sözleşmeliler

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar