Ünlü ekonomistten flaş dolar iddiası: Dolar bu seviyeyi görünce AKP havlu atacak

Ünlü ekonomistten flaş dolar iddiası: Dolar bu seviyeyi görünce AKP havlu atacak
Ekonomide yaşanan kötü gidişat sonrası pek çok ekonomist erken seçim beklerken, AKP ise seçimlerin zamanında yapılacağı konusunda diretiyor. Ekonominin hükümette yıpranmaya neden olduğunu belirten ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, AKP'nin havlu atmasına neden olacak gelişmeyi açıkladı.

ÜNLÜ EKONOMİST AÇIKLADI: İŞTE AKP'NİN HAVLU ATACAĞI SEVİYE

AKP''nin ülkeyi içine soktuğu ekonomi ve döviz krizi sürüyor. Hükümetin aslında oldukça zor bir pozisyonda olduğunu kaybeden ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, önümüzdeki kış aylarında AKP''yi 4 büyük şokun beklediğini açıkladı. Ekonomi yönetiminin bu gelişmeler karşısında ayakta durmasının zor olduğunu kaydeden Yeşilada, hükümetin havlu atacağı seviyeyi açıkladı.

ÖNLEMLER İŞE YARAMADI

“Önümüzdeki yıl temmuz ayına kadar Türkiye''nin cari açığı 40 milyar dolar civarında olacak” diyen Yeşilada, “Muhtemelen vadesi gelen dış borçların bir kısmı da yenilenmeyecek. BDDK''nın mevduat kredi verilerine bakarsanız, hem bireyselin hem kurumsalın dövize döndüğünü görüyoruz. Yani önlemlerin hiçbiri işe yaramadı” diye konuştu. Yeşilada, süreç böyle devam ederse Merkez Bankası''nın elinde bulunan yaklaşık 30 milyar dolarlık kısıtlı dövizin eriyeceğini ifade etti.

Covid-19 vakalarının arttığına da dikkat çeken Yeşilada, üretim durur, kapanmalar tekrar başlarsa şirketlerin bir süre sonra işçi çıkarmak zorunda kalacağına işaret ederek işsizliğin de artacağını belirtti. Yeşilada, “Erdoğan her ne kadar sorumluluğu üstünden atmaya çalışsa da halk gerçekleri görüyor. Erdoğan tarihe, Türkiye''ye 21. yüzyılın en büyük ekonomik krizini yaşatan kişi olarak geçecek” diye konuştu.

ENFLASYONDA 3 HANE BEKLENTİSİ

Enflasyonun kış aylarında üç haneleri göreceğini, gıda enflasyonunun da yüzde 150''lere ulaşacağını söyleyen Atilla Yeşilada, bunun sosyal patlamalara neden olabileceğini söyledi. Covid-19 vakalarının arttığına dikkat çeken Atilla Yeşilada, üretimde yeni kesintilerin arz yönünde enflasyonu artıracağını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar