Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Aşıları yargılarken…

Bir dönemin kurtarıcıları olarak lanse edilen aşılar şimdilerde hâkim karşısına çıkıyor. Sokaktaki konuşmalara kulak kabarttığınızda “iyi ki aşı olmamışım” diyenleri duyabiliyorsunuz.

Yakın arkadaşlarının aşı olduğundan bu yana kendisini iyi hissetmediğine dair itiraflarını dinleyen aşı karşıtı kişi, duruşunu düzelterek aşı olmamakta ne kadar haklı olduğuna dair söylemlerde bulunuyor.

Gerçekten de modern tıbbın mucizesi olarak çok kısa bir sürede piyasaya sürülen ve kısa sürede milyonlarca insana uygulanan aşılar şimdilerde verdikleri muhtemel zararlarla gündemde…

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki bir yandan pandemiyi hatırlıyor ve o zaman için son derece gerekli bir müdahaleymiş gibi düşündüğümüz aşının şimdilerde aslında o kadar gerekli olup olmadığını sorguluyoruz.

Çaresizlik içerisinde bir mucize beklerken bize sunulan aşılar evimizin odalarına bölünmüş yaşantımızdan sıyrılıp yeniden gündelik hayatımıza karışmamızın anahtarı olmuştu.

Tabii ki aşılar doktor ve öğretmen gibi kimi meslek dalları için zorunlu olsa da pek çoğumuz da muhtemel kâr ve zarar hesabını yaparak bu maceraya evet demiştik.

Ölümlerin yaşandığı ve geleceğimizin son derece belirsiz olduğu bir dönemde verilen kararların ne kadar sağlıklı olabileceğini de göz ardı etmemek gerek…

Aşıları öneren ve aşılar konusunda uyaran doktorlar oldu. Sosyal medya her konuda olduğu gibi bu konuda da büyük bir bölünmüşlük sergiledi.

Karşıt görüşlerin acımasızca ortaya konduğu bu platformda aşıların ne kadar zararlı olduğuna dair yüzlerce hikâye okuduk.

Yaşanmışlıkları bir kenara bırakıp da pandeminin gündelik bir konu haline dönüştüğü şu günlerde aşıların insan vücudunda zararlı etkiler yarattığına dair sesler daha da gür çıkmakta.

Aşıların verdiği zararlara dair açılan tazminat davaları ve bunları kabul eden mahkemelerin varlığı büyük bir kesimin verdiği kararları sorgulamasına yol açıyor.

Uzmanlar insanlığın önümüzdeki yıllarda da korona virüs benzeri pandemilerle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor.

Ortada böylesi ürkütücü bir gerçek varken bizler elimizdeki tek silahı ciddi ciddi sorguluyoruz.

Mahkemelerden çıkacak kararlar pek çok insanı bir sonraki salgında farklı adımlar atmaya yöneltecektir.

Görünen o ki insanlık yeni bir salgın baş göstermeden teslim bayrağını çekti!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları