Bakan Koca duyurdu: Yoğun bakım doluluk oranında büyük artış!

Bakan Koca duyurdu: Yoğun bakım doluluk oranında büyük artış!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım doluluk oranlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Koca, en fazla artışın İstanbul'da olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde yoğun bakımlarda doluluk oranlarında artış yaşandığını duyurdu. Özellikle İstanbul'da bu artışın belirgin bir şekilde gözlendiğini ifade eden Bakan Koca, geçen yılın aynı dönemine göre acil servise başvurularda yüzde 20'ye yakın bir artışın yaşandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı, en sık görülen sağlık sorunlarının grip (influenza), ardından RSV ve Covid-19 olduğunu belirtti. Hastane doluluk oranlarına da değinen Koca, servis yataklarının ortalama yüzde 65 doluluk oranına sahip olduğunu, yoğun bakım yataklarında ise bu oranın yaklaşık yüzde 72 olduğunu bildirdi.

İstanbul'daki durumu vurgulayan Bakan Koca, "İstanbul'da yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın yaşandığı il İstanbul. Bu artış nedeniyle İstanbul'daki yatak kapasitesini artırma çalışmalarına devam ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızın yoğun çabalarıyla bu süreci sorunsuz bir şekilde atlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Bakan Koca, vatandaşlardan tedbirli olmalarını, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar