Ömrü uzatacak 5 yiyecek belli oldu! Domates yaşlanmayı geciktirir mi?

Ömrü uzatacak 5 yiyecek belli oldu! Domates yaşlanmayı geciktirir mi?
Beslenme alışkanlıklarının yaşlanma sürecine etkisi büyük. Sağlıklı yaşlanma için beslenmemize dikkat etmek, uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. İşte doktorların yaşlanma karşıtı olarak tavsiye ettiği 5 önemli yiyecek.

İşte ömrü uzatan 5 önemli yiyecek. Yaban mersini, domates, tam tahıllı gıdalar, fındık ve sağlıklı yağlar yaşlandırmayı geciktirmesiyle bilinir.

d-gisz01k6j-iml4okvtq.webp

Yaban Mersini:

Küçük mor meyve, içerdiği vitaminler ve antioksidanlarla vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan güçlü bir etkiye sahip. Antioksidan bakımından zengin olması, hücrelerin sağlığını korur ve hasar görmesini engeller. Aynı zamanda C vitamini içeriği ile kas hasarını azaltır, ağrıyı hafifletir ve göz sağlığını destekler.

8c0qati5okiwhvws7c3nea.webp

Domates:

Cildin yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olan domates, cildi içten dışa doğru korur ve kırışıklıklarla mücadele eder. Domatesin yanı sıra ıspanak, kırmızı biber, havuç ve lahana gibi sebzeler de antioksidan pigmentlerle doludur.

zouu1pt8meoeljwsgt1r4a.webp

Tam Tahıllı Gıdalar:

Tam tahıllı gıdalar, enerjiyi yavaşça serbest bırakarak yaşlanma karşıtı bir etki sağlar. Yulaf lapası, kahverengi makarna, pirinç, tatlı patates gibi besinler, özellikle yaşlanan kadınlarda hormonları dengelemeye yardımcı olabilir. Beyaz ve rafine karbonhidratlardan farklı olarak, cildimize zarar vermeden enerjiyi yavaşça serbest bırakırlar.

d3qd1t3n8kqqkhvgd3uhjq.webp

Fındık:

Dünya genelinde 100 yaşına kadar yaşayan insanların tercih ettiği fındık, yaşlanma karşıtı bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. E vitamini, protein ve omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan fındık, cildin yenilenmesine yardımcı olan mineraller içerir.

Sağlıklı Yağlar:

Yağlı balıklar olan somon ve sardalye, omega-3 yağları ile kan basıncını kontrol etmeye ve genel kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Aynı zamanda cildin doğal yağ bariyerini koruyarak nemlenmesine ve ince çizgilerin azalmasına katkı sağlar. Zeytin ve kolza yağı da sağlıklı yağlar açısından zengindir ve kalp sağlığına iyi gelir.

Uzmanlar, bu besinlerin düzenli olarak tüketilmesinin, sağlıklı bir yaşlanma sürecine olumlu katkı sağlayabileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar