Altını olanlar yarına odaklandı: ABD'den gelecek veri her şeyi değiştirebilir

Altını olanlar yarına odaklandı: ABD'den gelecek veri her şeyi değiştirebilir
Ukrayna - Rusya savaşı ile hareketlenen altın fiyatlarında asıl odak yarın ABD'den gelecek enflasyon verileri. Analistler ABD TÜFE verisinin altın fiyatlarının yönünü belirleyecek en önemli unsur olduğunu belirtirken, altının ons fiyatında yaşanacak kısa süreli oynamalar için temkinli olma çağrısı yapıldı.

ALTIN FİYATLARINDA HER ŞEY YARIN BELLİ OLACAK!

Dünyada yaşanan küresel krizler ile değerinde sürekli oynamalar yaşanan altında gözler yarın ABD''den gelecek  TÜFE verilerine çevrildi.

Piyasaların beklentisi yıllık bazda 8,7 ve alık bazda yüzde 0,2 olarak ağırlık kazanmış durumda. Genel olarak bakıldığında önceki ay rekor kıran ABD enflasyon verisinde ağustos ayı için daha düşük bir beklenti söz konusu.

Analistler veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacağını ve piyasaların ABD Merkez Bankası FED''in eylülde atacağı adımlar hakkında ipuçları arayacağını ifade etti. Buna göre, FED''in eylül toplantısında yüzde 65 ihtimalle 75 baz puan faiz artırması beklenirken, Kasım toplantısında yüzde 53 ihtimalle 25 baz puan faiz artırılacağı tahmin ediliyor.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Dün yüzde 0,8 artışla günü 1.789,1 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,3 altında 1.784,4 dolardan işlem görüyor.
Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 1.031 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.691 lira, Cumhuriyet altını da 6.908 liradan satılıyor.

RİSK PRİMİ ALTINA DESTEK VERİYOR

Altın fiyat tahminlerini araştıran yatırımcılar için yeni bir değerlendirme geldi. Altın için hala faiz oranlarından çok daha fazlası olduğunu söyleyen analistler, sarı metalin yazın büyük bir bölümünde zorlandığını dile getirdi. Bununla birlikte analistler, piyasadaki güçlü risk priminin sağlam destek sağladığını belirtiyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar