Dünyaca ünlü bankadan şaşırtan dolar tahmini: Yıl sonunda çakılacağı seviyeyi açıkladı

Dünyaca ünlü bankadan şaşırtan dolar tahmini: Yıl sonunda çakılacağı seviyeyi açıkladı
Ağustos ayının başlangıcında 21 Aralık’taki rekorunu kıran dolar kuru, 17-18 seviyelerinde git gel yaşarken, dünyaca ünlü banka HSBC, yıl sonu dolar tahminini güncelledi.

ŞAŞIRTAN DOLAR TAHMİNİ: YIL SONUNDA KALACAĞI SEVİYEYİ AÇIKLADI

Dünyaca ünlü banka HSBC yine dolar kuru tahminlerini güncelledi. Eğer HSBC''nin tahmini doğru çıkarsa en az 3 lira daha yükselecek. Doların 3 lira yükselmesi ise birçok sektörü olumsuz etkileyecek.

HSBC''nin, dolar uyarısı şu şekilde:

“Beklediğimiz gibi, TRY artan enflasyonun reel faizleri daha da bastırmasının etkisiyle son aylarda zayıfladı, ‘liralaşma’ etkisi ivme kaybetti ve cari işlemler açığı genişledi.”

Ayrıca HSBC, turizm sezonunun tepe noktası geçildikten sonra cari işlemler açığında genişlemenin hızlı şekilde daha da kötüleşe bileceğini ifade etti.

Türkiye’nin para politikasında bir değişiklik olacağını düşünmek için çok az neden gördüklerini belirten HSBC, Merkez Bankası''nın (TCMB) artan enflasyona geleneksel politika tedbirleri ile yanıt vermediğini ve bu durumun değişeceğine dair işaret olmadığı da belirtti. Banka, dolar/TL kuru için 2023 ikinci çeyrek sonu tahminini de 18,2 TL''den 21,0 TL''ye çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar