Alaattin Aktaş’tan ilginç dolar tahmini: Göreceği yeni rakamı açıkladı

Alaattin Aktaş’tan ilginç dolar tahmini: Göreceği yeni rakamı açıkladı
Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, "Enflasyonu dolar mı tetikliyor, doları enflasyon mu?" başlıklı yazısında dolar kuruna ilişkin dikkat çeken tahminlerde bulundu.

ALAATTİN AKTAŞ, DOLARIN GÖRECEĞİ YENİ RAKAMI AÇIKLADI

Dolar kuru 18 seviyelerinde dolaşırken birçok ekonomi uzmanı tarafından sene sonu 20’nin üstüne çıkacak açıklaması geliyor.

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, dolar kuru ile ilgili bir değerlendirmede bulundu ve tahminini sıraladı.

Alaattin Aktaş, ilk olarak şunları aktardı:

“Geçtik diğer tüm etkenleri; cari açık veriyor olmamızı, döviz ihtiyacımızın devam edecek olmasını, rezervimizin bulunmamasını, ekonominin geleceğine ilişkin umutların tümüyle tüketilmiş olmasını ve güvensizliği, bu güvensizlikten dolayı yabancının Türkiye’yi tercih etmemesini... Bunları aşabilsek bile Türkiye’de dövizi aşağı çekecek şekilde bir fiyat gerilemesi yaşanması o kadar zor ki.”

‘BİR SÜRE SALINABİLİR’

Dolar tahini için ise Aktaş, “Gelelim can alıcı soruya, doların kaç lira olacağına. İlk etapta 18 lira aşılacak, sonrasında kritik düzeyler var; en başta 20 düzeyi. Burası da aşıldıktan sonra 22,5 ikinci kritik düzey. Dolar 22,5 ile 23 arasında bir süre salınabilir, 23 aşıldıktan sonra önce 25, sonra 30 görülecek... Siz bu sayıların yerine başka sayılar koyun, 20 demeyin de 21 deyin, 25 yerine 24 yazın, yine olur. Dikkat ederseniz sayı veriyorum ama tarih yok. Ben döviz konusunda hem düzey, hem tarih verebilecek kadar bilgi sahibi değilim. ''Dolar şu ay sonu şu kadar, iki-üç ay sonra şu kadar olur'' diyenlerin hangi verilerle hareket ettiklerini de bilmiyorum. Ama dediğim gibi siz de çok rahatlıkla dolar ve Euro tahmini yapabilirsiniz ve zaman vermediğiniz sürece tüm tahminlerinizin tutacağı yüzde 100 garantidir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar