Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

Alt metinde yatan…

Geride bırakmaya hazırlandığımız haftaya, magazin dünyasındaki itiraflar ve suçlamalar damga vurdu. Magazin gündemi, Mehmet Ali  Erbil'in bir dönem arasından su sızmadığı Seda Sayan için kullandığı "Televizyonlar reyting alamayan bu kadını hala çalıştırıyorlar" şeklindeki ifadelerle sarsılırken, Seda Sayan'ın kendisi için böyle ifadeler kullanan Erbil'e verdiği yanıt konuyu takip edenlerin adeta kanının çekilmesine neden oldu.

Sayan, sosyal medya hesabından "Tuğba ile evli iken evdeki hizmetli masum kıza tecavüz ettiğinde sessiz kaldığım için geçmişimin kirli olduğu doğrudur. Dahası var, bence işine bak ruhunu arındır. Ayrıca bu olay da benim geçmişimi kirli yapmaz. Zaten boşanma nedenin bu olay olduğu için tüm yakınındaki eşlerin, ailen herkes olaya vakıftı. Hepsi seni kurtarma peşindeydi. Ben dış kapının mandalıydım. Geçmişi kirli olan sensin"  sözlerini sarfederek Mehmet Ali Erbil'i adeta köşeye sıkıştırdı.

Bu sonrası pek de düşünülmeden verilen yanıtın nasıl bir bomba etkisi yaratacağı ve Erbil'e bir davanın açılıp açılmayacağı beklenirken, Mehmet Ali cephesinden bir özür paylaşımı geldi ve Erbil hastalığından dolayı zaman zaman böyle çıkışlar yaptığını ve Seda Sayan'ı kırmak istemediğini söyledi. Ve Seda Sayan'ın kendisine iftirada bulunduğunu ima etti.

Seda Sayan ise kendisine iletilen özür sonrasında bir hemcisinin tecavüze uğradığı gerçeğini bildiğini ifade ettiği o paylaşımı adeta yok sayarak "Şahsıma yapılan çok ağır hakaretlerden sonra öfkeyle, ayrılık sebebi olan aldatmayı, tecavüz diye yanlış dile getirdim. Kamuoyunun bilgisine ... İftira değil yanlış açıklama oldu" demekle yetindi.

Buraya kadar yaşananları aranızda magazin haberlerini takip edenlerin az çok bildiğinden eminim! Gelin şimdi birbiri ardına gelen bu açıklamaların 'alt metni'ne bakalım.

'Direkt anlatımdan ziyade, bireylerin algısında yaratılmak istenen özel anlam ve mesaj' olarak tanımlayabileceğimiz alt metine bakmak Seda Sayan ve Mehmet Ali Erbil isimleri üzerinden tüm bu renkli dünyaya ve içindeki figürlerine bakmamızı ve onları bir nebze olsun anlamamızı sağlayacak.

İşte bu iki isim üzerinden hayatımıza dair okumamız gereken o 'alt metin'….

*Temelde çok da kalabalık olmayan 'renkli sanat dünyası' çevresi birbirlerine karşı kullanabilecekleri bolca koz toplarlar.

*Gerçek sandığınız pek çok birliktelik aslında pamuk ipliğine bağlı çıkar anlaşmalarıdır.

*Renkli dünyanın eğlenceli ve samimi bulduğunuz insanları birbirlerini tecavüzle suçlayacak kadar acımasız olabilir.

*Yaşanan çirkinlikleri örtmek konusunda son derece usta olan bu isimler birbirlerinin kuyruklarına bastığı an örtünün altına süpürdükleri pislikleri salonun orta yerine dökmekten geri durmaz. Bu insanlar bizim coğrafyamızın, havamızın, suyumuzun ünlüleri olduğuna göre aynayı kendimize tutalım ve şu soruyu soralım…

Tecavüzü aldatmak 'Sayan'ları sanatçı eylerken gerçekten bu işten ekmek kazananların sesine daha ne kadar kulak tıkayacağız? Ne zaman kendisini ünlü 'Sayan'lara alkış tutmayı bırakıp gerçek sanatçıları alkışlayacağız?

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları