Selçuk Geçer "Birden olacak" dedi: Doların yeni yönünü açıkladı

Selçuk Geçer "Birden olacak" dedi: Doların yeni yönünü açıkladı
Ekonomist Selçuk Geçer, son yaptığı ekonomi değerlendirmesinde, son 4-5 ayda gelişen süreç hakkında beyin fırtınası yaptı. Dolar kurunda yaşanacak değişimle ilgili uyarıda bulundu.

DOLARIN YENİ YÖNÜNÜ AÇIKLADI

Dolar kuru 18 seviyelerinde dolaşırken birçok ekonomi uzmanı tarafından sene sonu 20’nin üstüne çıkacak açıklaması geliyor.

Bu tartışmalar eşliğinde dolar yerine sabit kalırken ekonomist Selçuk Geçer’den yeni bir tahmin geldi.

Selçuk Geçer şu ifadeleri kullandı:

"21 Aralık’taki seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık''ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı.

‘BİRDEN FIRLAYACAK’

Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17.70''e liraya çıktı. 18’i saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu filmi bize güzel oynadılar. Doları 13 ila 14''te tutamıyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde. Neden? Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Oysa bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi. Dolar birden fırlayacak”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar