AKP'nin kurucu ismi Emin Şirin'den gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan sonra ABD kimi görmek istiyor

AKP'nin kurucu ismi Emin Şirin'den gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan sonra ABD kimi görmek istiyor
Gazeteci Bahar Feyzan'a konuşan Siyasetçi Emin Şirin, ABD'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ülkenin başında kimi görmek isteyeceğini açıkladı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son kez Cumhurbaşkanı olması özellikle yerine kimi getireceğini sorusunu ortaya çıkardı.

Oldukça merak konusu olan bu konu hakkında son zamanlarda Ankara kulislerinde dolaşan güçlü iddialar var. Erdoğan’ın yerine damadı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ı getirileceğinin konuşulması oldukça gündem yarattı. Konuya ilişkin Ankara düzenlenen TEKNOFEST’te açıklama yapan Bayraktar, “Elbette mücadele bunu gerektiriyorsa korkup da geri dönecek değiliz ki” demişti.

Kulislerin son dönemlerde daha da çok çalkalanması üzerine Gazeteci Bahar Feyzan’a konuk olan Siyasetçi Emin Şirin, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan sonrası için Selçuk Bayraktar’ın çok steril bir isim olduğunu belirten Feyzan, Şirin’e “Siyasetle çok örtüşmüyor. Hep düzlükten ve mantıktan bahsediyor. Siz böyle bir ihtimal görüyor musunuz?” diye sordu

"TAYYİP ERDOĞAN DAHA 9 SENE İKTİDARDA KALABİLİR"

Şirin, konuya ilişkin “Beni şaşırtan hadise şu oldu, Erdoğan sonrası niye konuşuluyor? Onu anlamakta zorlanıyorum. Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in yaptığı hatalar dolayısıyla anayasanın müsaade etmemesine rağmen 3. defa seçildi. Dolayısıyla döneminin bitmesine 1 ay kala erken seçime gidildi. Tayyip Erdoğan mevcut muhalefeti dikkate aldığı takdirde daha 9 sene iktidarda kalabilir.” şeklinde konuştu.

"ÇOK EĞİTİMLİ VE POPÜLERİTESİ YÜKSEK"

Erdoğan sonrasının konuşulmasının doğru olmadığını söyleyen Şirin, “Kimse hayale kapılmasın. Rahat çalışabildikleri İbrahim Kalın ve rahat çalışmayı hedefledikleri Mehmet Şimşek gibi bir kadro var iken AKP’den niye vazgeçsinler. Amerika kazanacak olan kişilerde 'bizi kim rahatsız etmez' diye bakar. AKP'deki yozlaşmayı bitirecek isim ise Sümeyye Erdoğan ve Bayraktar çifti. Erdoğan kendisinden sonrasını konuşuyor ise çok önemli bir isim oluyor o zaman. Çok eğitimli ve popüleritesi yüksek. Belki de AKP’nin içinde var olan bir yozlaşmayı da bir ölçüde bitirebilecek değişimi onlar yapacak.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar