İYİ Partili Ayhan Erel TSK'yı hedef alan Sezgin Tanrıkulu'na çok sert çıktı: Gaflettir ihanettir

İYİ Partili Ayhan Erel TSK'yı hedef alan Sezgin Tanrıkulu'na çok sert çıktı: Gaflettir ihanettir
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamada TSK’yı hedef alarak, “Türk Silahlı kuvvetleri, 15 köylüyü helikopterden attı. Türk Silahlı Kuvvetleri, köyleri yaktı, bombaladı.” demişti. İYİ Partili Ayhan Erel, Tanrıkulu'nun TSK'ye yönelik iftiralarına sert tepki gösterdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

tv100’ün sevilen programlarından ‘Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık’ programına Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Resul Tosun, CHP 27. Dönem Milletvekili Gürsel Tekin ve İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel konuk oldu.

İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel, geçtiğimiz günlerde Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftira dolu sözlerine dair sert eleştirilerde bulundu.

AKP’den kopan seçmenlerin, İYİ Parti'ye geçmek üzereyken, Tanrıkulu ve diğer arkadaşların bu sözlerinin geriye dönmelerine sebep olduğunu söyleyen Erel, “Atatürk’ün partisi olan ve ilkelerinden bir tanesi de milliyetçilik olan bir partinin mensubu olan bir kişinin ‘Peygamber ocağı’ olarak bildiğimiz Türk askeri nasıl böyle bir şey yapabilir?” diye konuştu.

"BU ŞEKİLDE İFADELERDE BULUNMAK, GAFLETTİR, İHANETTİR"

Herhangi bir şey söylendiğinde bunu ispat etmek gerektiğini belirten Erel. bu tartışmalar CHP’yi daha da yıprattığını söyleyerek, şunları kaydetti. “Herkesin saygı duyduğu, sevgi duyduğu ve ona hürmet ettiği askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir, bunun olmaması lazım. Bu durum CHP’yle birlikte hareket etmek isteyen diğer partilere de zarar veriyor. Türk milletinin %95’i PKK terörüne karşı kin ve nefret duygularıyla dolu, o zaman git HDP’de siyaset yap."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar