AKP’nin eski CHP’li adayı Cumhur İttifakı’nda kriz yarattı: Erdoğan Bahçeli’yi nasıl ikna etti

AKP’nin eski CHP’li adayı Cumhur İttifakı’nda kriz yarattı: Erdoğan Bahçeli’yi nasıl ikna etti
Yerel seçimler için aday çalışmalarının tamamlamak üzere olan Cumhur İttifakı’nda eski CHP’li bir isim kriz yarattı. AKP’nin aday göstermek istediği ismi MHP lideri Bahçeli’nin istemediği ancak Erdoğan’ın ikna ettiği iddia edildi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için geri sayım başlarken, Cumhur İttifakı büyükşehir belediyeleri üzerindeki pazarlıklarını sürdürüyor.

Daha önce ortaya atılan iddialarda MHP'nin, Muğla Büyükşehir Belediyesi için talepte bulunduğu ve eski Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun'u aday gösterebileceği belirtilmişti.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, AKP ve MHP arasındaki anlaşma, Mersin dışında Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'ye geçtiği, arzuladığı Adana ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri'nin ise AKP'ye devredildiği şeklinde sonuçlandı. AKP'nin Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayının eski ANAP ve CHP Milletvekili Aydın Ayaydın olacağı kesinleşmiş gibi görünüyor.

KÜRT SEÇMEN DETAYI

MHP'nin, Muğla ilinde kendi adayını çıkarma fikrini benimsediğini ve bu anlamda Mehmet Tosun isminin üstünde ısrar ettiği ortaya çıktı. Bu durumu öğrenen Aydın Ayaydın'ın, Ankara'da ikna girişiminde bulunduğu iddia ediliyor. Ankara'daki görüşmelerde Ayaydın'ın, özellikle kıyı şeridinde yoğunlaşan Kürt seçmenler üzerinde etkili olabileceğini ve CHP'nin Bodrum ve Marmaris ilçelerinde Kürt seçmenlerin kendi adaylarını desteklemelerini sağlayabileceğini dile getirdiği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bodrum ve Marmaris'i CHP'den alabilmek adına Kürt seçmenlerle bağ kurmayı önemli gördüğü ve Ayaydın'ın önerisi aracılığıyla Bahçeli'yi ikna ettiği belirtiliyor.

CHP cephesinde ise Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayının henüz netlik kazanmadığı ifade ediliyor. Dört dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdüren Osman Gürün'ün adaylık başvurusu yapmaması üzerine CHP'de on aday adayı başvuru gerçekleştirdi. Aday adayları arasında Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Akın Üstündağ, Burak Erbay ve Nurettin Demir gibi beş eski milletvekili de yer alıyor. Nurettin Demir'in, her iki seçimde de önseçimle milletvekili seçilmiş olması, son dönemde CHP lideri Özgür Özel ve Veli Ağbaba ile birlikte "İnsan Hakları Komisyonu"nda görev yapmasının yanı sıra uzun yıllar Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dekanlık yapması nedeniyle diğer aday adaylarına oranla daha fazla şans tanındığı konuşuluyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar