10 kişinin öldüğü zincirleme kazanın olay yeri incelemesi tamamlandı

10 kişinin öldüğü zincirleme kazanın olay yeri incelemesi tamamlandı
Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde 10 kişinin öldüğü, 63 kişinin de yaralandığı zincirleme kaza hakkında yürütülen olay yeri incelemesi tamamlandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda yürütülen çalışmaların ardından kaza yerindeki incelemeler tamamlandı. Edinilen bilgilere göre, yaşanan kaza sonucunda hayatını kaybeden Hüseyin Kamil Yıldız (31) idaresindeki 48 VJ 236 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Adana'dan Bulgaristan'a giden O.K. yönetimindeki 01 ZT 460 plakalı tıra çarptı.

Ardından, kazada hayatını kaybeden Sedat Değirmenci'nin yönetimindeki 34 GOR 839 plakalı mobilya malzemesi taşıyan kamyonet, hafif ticari araçtan inen bir kişi ile kazayı gören ve yardım etmek için duran O.K'nin arkadaşı Abidin Talaşlı'ya (44) sol şeritte çarparak durdu.

kaza-3.jpg

Kayseri-İstanbul seferini yapan 50 ACV 195 plakalı Metro Turizm'e ait yolcu otobüsü ise kamyonetten inen Değirmenci ve yanında bulunan 2 kişi ile hafif ticari araçtan inen bir kadın ve bir erkek olmak üzere 5 yayaya çarptı.

Giresun'daki cenaze töreninden İstanbul'a dönenleri taşıyan Esenyurt Belediyesine ait 34 BC 2318 plakalı otobüsün sürücüsü ise öndeki kazaları görmesi üzerine hafif ticari aracın gerisinde üçüncü şeritte durdu.

Ankara'dan İstanbul'a giden Kamil Koç'a ait yolcu otobüsü, Esenyurt Belediyesi otobüsüne çarptı ve bu kaza sonucunda otobüslerde bulunan 3 kişi hayatını kaybetti.

kaza-4.jpg

Yapılan incelemeler doğrultusunda, kaza nedenlerine ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Kaza sonrasında, hafif ticari aracın şoförünün tıra arkadan çarpmadığı, Metro Turizm ve mobilya malzemesi taşıyan kamyonetin sürücülerinin hız limitini aştığı, Kamil Koç'a ait otobüsün sürücüsünün de arkadan çarpmadan kaynaklı kusurlu olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili olarak alınan DNA örneklerinin incelenmeye devam edildiği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde yaşanan kazada 3 otobüs ve bir tırın karıştığı kaza sonucunda 10 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi ise yaralanmıştı. Tedavileri tamamlanan 45 kişi taburcu edilmişti.

Kaza sonrasında gözaltına alınan şüpheliler, Adapazarı Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Bu şüphelilerden bazıları tutuklanmış, bazıları ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar