EYT hakkında flaş açıklama: Deprem sonrası gelen bilgiyi paylaştı... İşte yeni tarih

EYT hakkında flaş açıklama: Deprem sonrası gelen bilgiyi paylaştı... İşte yeni tarih
Milyonlarca EYT'li vatandaşın beklediği yasa görüşmeleri Türkiye'yi vuran deprem felaketi nedeniyle yarıda kalmıştı. Gazeteci Faruk Erdem, EYT yasa teklifi ile ilgili son durumu YouTube yayınında anlattı. İşte açıkladığı tarih...

Uzun yıllar boyunca mücadele veren milyonlarca emekli adayının EYT yasası nihayet Meclis''e geldi. AKP''nin hazırladığı yasa için Meclis''teki akış devam ederken Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem ise Meclis''in çalışmalarını geçici olarak sekteye uğrattı.

EYT NE ZAMAN ONAYLACAK?

Gazeteci Faruk Erdem, EYT yasa teklifi ile ilgili son durumu YouTube yayınında anlattı.

Erdem şunları söyledi:

“21 Şubat’ta Meclis toplanabilir. Gündemleri mutlaka deprem afeti olacaktır. Ancak bekleyen yasalar, özellikle de EYT yasası gündeme gelecektir diye düşünüyorum. Bazı talepler vardı. Onlar gündeme gelebilir ve yasaya eklenebilir.

EYT’nin yasalaşmasından sonra başvurular başlayacak. Deprem bölgesinde nasıl bir çalışma yapılacak şu an bilemiyoruz. Çok sayıda depremzede EYT’li var. Onların maaşlarının bir an önce bağlanması onlara bir destek olacaktır.

3600 kısmi emeklilik ve 5000 prim günü konular da milletvekilllerince Meclis’te gündeme getirilecektir. Ancak nasıl bir sonuç çıkar bilemiyoruz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar