AKP’den DEM Parti hamlesi: İmamoğlu kazanmasın diye o planı devreye sokacaklar

AKP’den DEM Parti hamlesi: İmamoğlu kazanmasın diye o planı devreye sokacaklar
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, AKP’nin Ekrem İmamoğlu karşısında başarılı olması için DEM Parti’ye umut bağladığını köşesine taşıdı.

Yerel seçimlere doğru yaklaşılırken, siyasi partiler aday belirleme sürecinde yoğun mesailerini sürdürüyor. Özellikle İstanbul'un kritik bir öneme sahip olduğu bu seçimde, DEM Parti'nin aday gösterip göstermeyeceği gizemini koruyor.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı ile ilgili yaptığı açıklama ise kulisleri hareketlendirmişti.

Başak Demirtaş, "Halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz" ifadeleriyle DEM Parti'nin İstanbul adaylığı konusundaki kapıyı aralarken, gazeteci Deniz Zeyrek'in Sözcü gazetesindeki yazısı ise dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

"ADAY KURUM DEĞİL HÜKÜMET"

Zeyrek, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un Haliç Kongre Merkezi'ndeki açıklamalarını değerlendirerek, iktidarın DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkarması için yoğun bir propaganda çalışması başlattığını öne sürdü. Zeyrek, Kurum'un vaatleri ve Erdoğan kabinesi üyelerini anımsatan bir tutum sergilemesiyle, adayın değil adeta hükümetin bir üyesi gibi davrandığını belirtti.

Yazının devamında Zeyrek, iktidarın DEM Parti'nin İstanbul'da aday çıkarması için PKK ve terörle ilişkilendirme çabalarının olduğunu ve adı konulmamış bir pazarlık girişiminde bulunduğunu iddia etti. Buna ek olarak, AKP'nin İstanbul zaferinin zor göründüğü ve umudun biraz da DEM Parti adayına bağlandığı vurgulandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar