AKOM 'tarih vererek' uyardı: İstanbul'a kar geliyor!

AKOM 'tarih vererek' uyardı: İstanbul'a kar geliyor!
İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, pazar akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı bekleniyor.

İstanbul'da ve Marmara Bölgesi genelinde, AKOM'un yaptığı açıklamaya göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının hafta sonu etkili olması bekleniyor. Meteorolojik rapora göre, mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha düşerek kış değerlerine gerileyeceği, bu durumun beraberinde genel olarak yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi günü başlayacak yağışların ilk aşamada yağmur şeklinde görüleceği belirtiliyor. Ancak, pazar günü bu yağışların karla karışık yağmura dönüşeceği ve akşam saatlerinden itibaren ise kar şeklinde etkili olması öngörülüyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öne sürülüyor.

Özellikle İstanbul'da, hava sıcaklıklarının 31 Ocak tarihine kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredeceği ifade ediliyor. Ancak, 1-10 Şubat tarihleri arasında ise sıcaklıkların mevsim normalleri civarında ilerleyerek 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar