İttifak görüşmeleri durmuştu: Yeniden Refah’tan AKP’ye vefa göndermesi

İttifak görüşmeleri durmuştu: Yeniden Refah’tan AKP’ye vefa göndermesi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, AKP ile durma noktasına gelen ittifak görüşmeleri hakkında konuştu. Altınöz, “AKP yöneticilerinden yerel seçimlerde vefa borcunu ödemelerini bekliyoruz” dedi.

Siyasi partiler, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler için belediye başkan adaylarını belirleme sürecine devam ediyor.

Geçtiğimiz Mayıs seçimlerinde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklediği Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan Yeniden Refah Partisi (YRP), Şanlıurfa ve Elazığ'da iddialı isimleri belediye başkan adayı olarak açıkladı. YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, AKP'nin eski milletvekillerini aday göstermenin, geçmişteki ittifakları sürdürme amacını yansıttığını ifade etti.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, Altunöz, AKP ve YRP yöneticileri arasında pazartesi akşamı gerçekleşen görüşmelere değindi. Altınöz, "Heyetin somut tekliflerle gelmeleri gerektiğini ifade etmiştik. Ama çok da değişen bir şey olmadı. Bakalım 4. görüşmede nasıl bir yol alacağız ama fazla ümitli değilim" şeklinde konuştu.

"İTTİFAK SÖZ KONUSU OLMAZSA..."

YRP Genel Başkan Yardımcısı, 14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan'ın YRP desteğiyle cumhurbaşkanı seçilmesine vurgu yaparak, AKP yöneticilerinden yerel seçimlerde de vefa borcunu ödemelerini beklediklerini ifade etti.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki adayların belirlenme sürecine de değinen Altınöz, "Yakın bir zamanda ittifak söz konusu olmazsa kendi adaylarımızı açıklayıp yolumuza devam edeceğiz" dedi. Bu açıklamalar, YRP'nin siyasi arenada kendi rotasını belirleme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar