DEM Parti İBB adayını açıkladı

DEM Parti İBB adayını açıkladı
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yerel seçimler kapsamında İstanbul kararını verdi. Doğan, İBB adaylığı için Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'yi duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde göstereceği adayları açıkladı. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İBB eş başkan adaylarını da duyurdu.

DEM Parti'nin İBB adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni oldu.

Geçen hafta yapılan MYK toplantısında alınan kararları hatırlatan Ayşegül Doğan, bütün kararları ülkenin farklı yerlerindeki halk buluşmalarından gelen talepler doğrultusunda aldıklarını söyledi.

Doğan'ın açıkladığı diğer büyükşehir başkan adayları şöyle:

Antalya - Kemal Bülbül
Diyarbakrı - Serra Bucak, Doğan Hatun
Konya - Gülbahar Gündüz, Bülent Kılıç
Malatya - Sivir Şimşek, Abdullah Ekin
Maraş - Fatma Şıkyürek, Ali Ardıç
Mardin - Bengün Demir, Ahmet Türk
Trabzon - Leyla Üzüm
Van - Abdullah Zeydan

Doğan'ın açıkladığı il belediye başkan adayları ise şöyle:

Bilecik - Züleyha Çengel, Ömer Ege
Bitlis - Sümeyye Kızıltepe, Enver Barın
Bolu - Birsen Baş, Veli Saçılık
Çankırı - Azize Akoğlu, Veysel Yıldırım
Düzce - Alper Fatma Çelik
Edirne - Alim Hacanoğlu, Mevlüt Aykoç
Hakkari - Mehmet Sıddık Akış
Iğdır - Necla Kum, Mehmet Nuri Güneş
Kars - Arzu Savaş Derman
Kastamonu - Hatice Uçar, Yakup Akyol
Kırklareli - Arzu Fırat, Adnan Aygun
Siirt - Safiye Alakaş
Sinop - Filzi Yalçın, Erol Aydemir
Tokat - Dilber Demir, Reşat Yıldız
Yalova - Songül Hacıoğlu Dağ, Cengiz Topbaşlı

epni.jpg

MURAT ÇEPNİ KİMDİR?

Murat Çepni, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir 2. Bölge 1. sıra milletvekili olarak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Meclis'e girmiştir. Lise mezunu olan Çepni, siyasi kariyerine 2010 yılında kurulan Ezilenlerin Sosyalist Partisi içerisinde çalışarak başlamıştır. Aynı zamanda Samsun Devrimci 78’liler Derneği'nde iki dönem yöneticilik yapmıştır. Halkların Demokratik Kongresi'nin (HDK) kuruluşundan itibaren Karadeniz bölgesinde ve merkezi çalışmalarında aktif rol almıştır. İki dönem boyunca HDP Parti Meclisi üyesi olarak görev yapmış olan Çepni, Şubat 2018'de gerçekleştirilen HDP 3. Büyük Olağan Kongresi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine seçilmiştir. Şu anda HDP'nin ekolojiden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Murat Çepni evli ve iki çocuk babasıdır.

733113image1.jpg

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ KİMDİR?

Meral Danış Beştaş, 1967 yılında Mardin'in Mazıdağı ilçesinde doğmuştur ve eğitimini Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır.

İnsan Hakları Derneği'nde üç dönem boyunca yöneticilik yapmış, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu'nda iki dönem yöneticilik ve baro başkan vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, Diyarbakır Barosunun Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi'nde başkanlık yapmıştır. 1999 yılında Almanya/Weimar İnsan Hakları Ödülü'nü almıştır. Kadın hakları, insan hakları, adil yargılanma hakkı, geçmişle yüzleşme ve hakikatlerin ortaya çıkarılması gibi konularda ulusal ve uluslararası platformlarda tebliğler sunmuştur.

25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt Milletvekili seçilmiştir. Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. TBMM'de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyeliği görevini ifa etmiştir. Ayrıca Anayasa Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yapmıştır. HDP Grup Başkan Vekilliği görevini üstlenmiştir.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nde Grup Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. İngilizce'yi orta düzeyde bilmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar