90 gündür sahibi ortada yok! Süper lüks yatın sahibi 2 gün içinde bulunmazsa açık artırmaya çıkarılacak

90 gündür sahibi ortada yok! Süper lüks yatın sahibi 2 gün içinde bulunmazsa açık artırmaya çıkarılacak
Antigua ve Barbuda'nın Falmouth Limanı'nda 90 gündür terk edilmiş yatın sahibi bulunamıyor. Hükümet, Rus milyarder Andrey Guryev olduğunu söylese de, milyarder bunu kabul etmiyor. Yatın sahibi bulunamazsa, açık arttırma ile satılacak.

Antigua ve Barbuda''da 267 metrelik lüks yatın kime ait olduğu bulunamıyor. Rus milyarder Andrey Guryev''e ait olduğu düşünülse de, milyarder bunu yalanlıyor. Hükümet ise yatı açık arttırma ile satmayı düşünüyor.

Rus milyarder Andrey Guryev''e ait olduğu düşünülen lüks yat, 12 kişilik ve helikopter pistine dönüşebilen bir havuza sahip. Ancak  Guryev''in Londra''daki avukatları geminin kendisine ait olmadığını iletti. 

Guryev''in yasal temsilcisi Bloomberg''in sorularına verdiği yanıtta "Antigua makamlarını bilgilendirdiğimiz üzere Guryev Alfa Nero''nun ne sahibidir ne de kontrol etmektedir ve gemiyi 2014 yılından bu yana zaman zaman ticari kiralama kapsamında kullanmaktadır" dedi. 

Lüks süper yat Alfa Nero, Venedik, 5 Eylül 2013

Antigua Liman Müdürü Darwin Telemaque''nin yaptığı açıklamada ise, lüks yatın sahibi geri gelmezseaçık arttırmaya çıkarmak zorunda kalacağını söyledi. Telemaque, bir yılı aşkın bir süredir marinanın beş kişilik mürettebatın yüksek yakıt, elektrik ve gıda faturalarını karşıladığını söyledi. Başbakanlık ofisi Alfa Nero''yu terk edilmiş bir gemi olarak görüyor ve 500 bin dolardan fazla bir fatura çıkardığını söylüyor.

Telemaque, şimdi geminin sahipsiz kalmasından ve Antigua''nın en işlek limanındaki trafiği engellemesinden endişe edildiğini söyledi. Telemaque, "Yatçılık sektörümüz bizim en büyük denizcilik gelir kaynağımız, hatta kruvaziyer sektöründen bile daha büyük. Bunu korumak ve geminin ülkemize yük olmasına izin vermemek için elimizden gelen her adımı atmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Hükümetin geçtiğimiz haft ayaptığı açıklamada ise, Alfa Nero''nun Guryev''e ait olduğunu veya onun tarafından kontrol edildiğini, Falmouth Limanı''na demir attığını ve 90 günden fazla bir süredir sahipsiz olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar