Prens Williams ve Kate Middleton'a Jamaika halkından büyük protesto

Prens Williams ve Kate Middleton'a Jamaika halkından büyük protesto
Karayipler turuna çıkan ve tur kapsamında Jamaika'ya giden Kate Middleton ve Prens William, Jamaikalıların protestosuyla karşı karşıya kaldı. Çifti, İngiliz yönetiminin köle ticaretindeki payı nedeniyle protesto ettiklerini söyleyen Jamaikalılar, iki isimden resmi özür talep etti.

Prens William ve Kate Middleton, Kraliçe Elizabeth’in tahttaki 70. yılını kutlayan Platinum Jübile turu kapsamında Karayip ülkelerini ziyaret ediyor. Tur sırasında sömürgecilik karşıtı grupların tepkisiyle karşılaşan çift, eleştiri ve prostestolara karşı sessizliğini korudu.

Karayip turunun bir sonraki durağı olan Jamaika''da ise protestolar çok daha ciddi boyutlara ulaştı. Prens ve Düşes’in Jamaika ziyaretini ''yersiz'' ve ''yanlış  düşünülmüş'' olarak nitelendiren protestocular, İngiliz kraliyetinin kölelik ticaretindeki rolünü kınarken çiftten resmi bir özür talep etti.

Çiftin Jamaika gezisi esnasında harekete geçen ve içlerinde Jamaikalı politikacılar, iş insanları, doktorlar ve müzisyenlerin bulunduğu bir grup muhalif, Jamaika’yı bağımsızlığına kavuşturmak için büyük bir adım attı.

ÇİFTE AÇIK MEKTUP

İngiliz monarşisiyle bağlarını koparmak isteyen Jamaikalılar, Kraliçe Elizabeth’in Devlet Başkanı unvanını elinden almak için Prens Williams ve Kate Middleton’a açık bir mektup gönderdi.

"JAMAİKA''YI PRANGALARINDAN KURTARMAYI AMAÇLIYORUZ"

Mektupta “Jamaika’yı prangalarından kurtarmayı” amaçladıklarını belirten Jamaikalılar, hem maddi bir telafi hem de monarşiden resmi bir özür talep etti.

Geçtiğimiz yıl Karayipler’de bir ada ülkesi olan Barbados’un İngiliz monarşisinden ayrılışı ve cumhuriyet yönetimine geçişi, Jamaika için önemli bir örnek teşkil ediyor.

''''SONSUZA DEK KARA BİR LEKE''''

Prens William''ın babası Prens Charles, Barbados’un yeni yönetimine geçişi esnasında İngiltere''nin kölelik ticaretindeki rolü için “Tarihimizde sonsuza dek kara bir leke olarak kalacak” açıklamasında bulunmuştu.

İngiliz otoritelerinden duruma ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Karayipler turu için Bahamalar''a gidecek olan Prens William ve Kate Middleton, sessizliğini korumaya devam ediyor.

Diplomatik ilişkiler açısından hassas bir bölgeye giden çift, politik olumsuzluklar olsa da gezi esnasında sıcak bir şekilde karşılandı.

İşte çiftin Karayipler turundan yansıyan bazı kareler:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar