Endonezya'da Ruang Yanardağı alarmı: 12 bin işi tahliye edildi!

Endonezya'da Ruang Yanardağı alarmı: 12 bin işi tahliye edildi!
Endonezya'da Ruang Yanardağı'ndaki devam eden volkanik faaliyetler nedeniyle, bölgeden 12 bin kişi güvenlik amacıyla tahliye edildi.

Endonezya'nın Ruang Adası'nda bulunan Ruang Yanardağı, dün lav ve kül püskürterek çevrede yaşayan halkı tedirgin etti. Yanardağdaki volkanik faaliyetlerin artmasıyla, bölgede yaşayan yaklaşık 12 bin kişi tedbir amaçlı tahliye edilme kararı alındı. Geçtiğimiz ay yaşanan patlamalar nedeniyle zaten tahliye edilen ve çevre bölgelere yerleştirilen 828 Ruang Adası sakini de bu süreçte etkilenmişti.

Son günlerde patlamaların yoğunlaşması, tahliye alanının genişlemesine neden oldu. Yetkililer, Ruang Adası yakınlarındaki diğer adalar ve Sulawesi eyaletinin kıyı bölgeleri için de tsunami tehlikesine karşı boşaltma kararı aldı.

indir-3-ef8o.webp

Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeyi Azaltma Merkezi (PVMBG) tarafından yapılan açıklamalara göre, Ruang Yanardağı'nda dün en az üç şiddetli patlama meydana geldi. Bu patlamalar sonucunda ortaya çıkan kül bulutlarının yaklaşık 5 bin metre yüksekliğe kadar yükseldiği ve bin kilometreye yayıldığı bildirildi.

indir-5-tycy.webp

HAVALİMANLARINDA UÇUŞLAR DURDURULDU!

Endonezya'nın Ruang Yanardağı'ndaki volkanik patlamalar sonucunda çevreye yayılan yoğun kül bulutları hava trafiğini olumsuz etkiledi. Bölgede bulunan yedi havalimanındaki uçuşlar tamamen durduruldu. Püskürtmelerden yayılan küllerin komşu ülke Malezya'ya doğru ilerlediği bildirildi.

indir-7-1wsb.webp

Geçmişte Endonezya, 2018'de Anak Krakatoa Yanardağı'nın patlaması sonucu yaşanan tsunami felaketinde ciddi bir trajedi yaşamıştı.

indir-2-ge89.webp

Bu olayda 426 kişi yaşamını yitirirken, on binlerce kişi de yaralanmıştı. Şimdi, Ruang Yanardağı'nın etkinliğiyle oluşan benzer riskler nedeniyle yetkililer bölgede gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

indir-oc4y.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar