Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

515 bin lira

Her geçen gün insan olmanın temel özelliklerini kaybederken mesela daha saygısız olurken, sevgiyi hayatımızdan çıkarırken ya da başkalarının emeklerine olan saygımızı yitirip onlara ait paralara  ve eşyalara tıpkı bizimmiş gibi sahip çıkarken…

İşte gündelik hayat tıpkı böyle bir devinimde akıp giderken iki farklı haber ajanslara düştü. Yaşamın zor olduğundan ve kazanılan her kuruşun ne kadar önemli olduğundan dem vururken karşımıza çıkan bir sınavdan söz etmek istiyorum.

Hepimiz hayatımızın bir döneminde yerde cüzdan ya da miktar para bulmuşuzdur. Kimi zaman kaybeden tarafta olurken kimi zaman da yerde para bulan 'şanslı' tarafta görmüşüzdür kendimizi…

Peki bu şansı kullanırken belirli bir limitin sonrasında karşı tarafı üzdüğümüzü fark etmiş miyizdir acaba?

Binlerce belki de yüzbinlerce liradan bahsediyorum…  Aynı zamanda yaşanan iki farklı yolda para bulma hikayesinin farklı sonuçları olması insanın hayata bakışının hiçbir zaman değişmeyecek olduğunu ortaya seriyor.

İŞTE YOLDA BULUNAN TOPLAM 515 BİN LİRANIN HİKAYESİ

Kaldırımdaki 15 bin lira!

Olay, 2 hafta önce Kayışdağı Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Ekinci, elektrikçiden alışveriş yaparak çıktıktan sonra cebindeki 15 bin lirayı kaldırımda düşürdü. Dakikalar sonra yoldan geçen bir kadın yerdeki parayı fark ederek aldı. Parayı alan kadın önce sormak için elektrikçinin önüne gelip, ardından vazgeçerek uzaklaştı.

Bir süre sonra parayı düşürdüğünü anlayan Ekinci, tekrar alışveriş yaptığı dükkana gelerek çalışanlara parasını sordu. Dükkan sahibiyle birlikte kamera kayıtlarını incelediklerinde parayı düşürdüğünü ve bir kadının parayı alıp uzaklaştığını gördü. Ekinci, çevrede kadını bulmaya çalıştıktan sonra polise giderek şikayetçi oldu. Elektrik dükkanında çalışan Burak Yapar, "Alışverişini yaptı. 'İşçilerin ödemesi var, yapıp geri geleceğim malzemeleri almaya' diye çıktı dükkândan. Dükkândan çıkarken parayı düşürmüş. Kısa süre sonra bir kadın yerdeki parayı alıyor. Bizim dükkâna doğru 1-2 adım atıyor. Parayı veriyim diye sonra geri dönüyor. Yandaki dükkâna yöneliyor, oraya da girmiyor, uzaklaşıyor" dedi.

Pek çok insan için yemek parası sayılabilecek bir tutarın onu bulan kadına binlerce soru sordurduğu ve sonunda bunlara teslim olduğu ortada. Terazinin diğer kefesindeki hikayede ise bulunan para tam 500 bin lira… Ve bu defa parayı bulan kişi kayıplara karışmadığı için yaşananları onun ağzından dinleme fırsatımız var.

Temizlik görevlisi Adem Cevahir içinde 500 bin lira bulunan çantayla olan imtihanını şu sözlerle anlatıyor!

 "Sabah saat 07.00 civarıydı. Yolda çalışıyordum. Yolun ortasında bir cüzdan buldum. Atabilirdim de ama elime aldım ağır bir çantaydı. İçini açıp baktığımda euro ve dolar para vardı. Hemen o esnada 155'i aradım ve durumu anlattım. Polisler 10 dakika sonra geldi. Çantanın içini kontrol ettiler. İçinden numara çıktı. Numarayı aradılar. Merter'de Nar Sokak'ta bir iş yerinin sahibiymiş. Oraya polislerle beraber gittik. Ve tutanak tutuldu. Sahibine teslim ettik. Çanta dolu parayı görünce bir şey hissetmedim çünkü haram para. O benden bir yerden çıkardı"

İşte aynı ülkeden iki farklı hikaye kenarda köşede kalmasın da herkes alsın üzerine bir hisse!

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları