Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Erdinç Yapan

Erdinç Yapan

KALBURÜSTÜ

41 kere maşallah

Bireysel ya da takım sporlarının oluşturduğu çekim gücü ve kazanılan başarının kitleler üzerinde yarattığı mutluluk hissi milyonlarca lirayla satın alınamayacak bir tatmin sağlıyor. Özellikle bu sene Tokyo'da yapılan olimpiyatlarda ülke olarak 13 madalya kazanmış olmak herkesi sevindirdi.

Verdikleri mücadeleyle ülkelerine madalya getirmenin gururunu ne kadar yoğun bir şekilde yaşadıkları yüzlerine yansıyordu. Özellikle Mete Gazoz ismi olimpik sporcularımız arasında öne çıktı. Herkes onun başarısını konuştu, ata sporumuz okçulukta Türkiye'ye tarihinde bir ilk yaşattı. Kazanılan madalya, ekran karşısındaki milyonların Mete'ye '41 kere maşallah' demesini sağladı.

Yarışılan tüm branşlardaki sporcularımız için dedik bunu aslında…

Oyunlarda ikişer altın ve gümüş alan, ayrıca 9 bronz madalya kazanan Türkiye, Tokyo 2020'yi 35. sırada tamamladı. Ayrıca kazandığımız 13 madalya ile toplam madalya sıralamasında 20. basamakta kendimize yer bulduk. Dünyanın en büyük spor organizasyonunda ilk kez Londra 1908'de temsil edilen Türkiye, Tokyo 2020'ye kadar 6 farklı branşta 39 altın, 25 gümüş ve 27 bronz olmak üzere 91 madalya topladı.

Yazdığım bu rakamlar sadece konunun istatistiğini tutanlar için işe yarıyor gibi görünebilir ancak bu kazanımlar sayesinde Türkiye başarı basamaklarında yükselerek sporcuların döktükleri terlerin boşa gitmediğini gösteriyor.

Tabi sadece bireysel sporlarda değil voleybolda da harikalar yarattık… A Milli Kadın Voleybol takımının her bir ferdi yüreğini koydu ortaya, hedefine ulaşmak için tüm fedakarlığı gösterdi. Verdikleri savaşı izlerken yürekten bağlandık onlara sahada onlarla birlikte savaştık. Haklarında oluşturulmaya çalışılan tüm algıları dağıtarak '41 kere maşallah' gönderdik onlara.

Ülke olarak keyiflenmiştik kazanılan başarılarla gözümüzü daha da ileriyle diktik. Araştırmalar hep ülkece mutsuz olduğumuzu söylüyordu ve bunu aşmak adına kenetlenip bir olma fırsatını bizlere bu sporcular verdi.

Bu defa '41 kere maşallah' demek için A Milli Futbol takımının maçlarını izlemeye başladık. Hemen her şampiyonada olduğu gibi yine hayallerimiz vardı ve hedeflerimiz yüksekti. Genç  ve istekli isimler vardı onlara yardımcı olacak, milli takımda olmanın ne kadar gurur verici bir şey olduğunu onlara anlatacak ağabeyleri vardı.

Grubumuzda liderdik ve bunun böyle kalması için savaşacaktık… Lakin çıktığımız her karşılaşma bir sonrası için ümit vermek yerine hayallerimizi bizden çaldı. Biz onlara '41 kere maşallah' demek için ekran karşısına geçtik ama onlar geçen ay 10 basamak düştükten sonra bu ay da Karadağ beraberliği ve Hollanda mağlubiyeti sonrası 2 basamak daha düşerek 1455 puanla 41'inci oldu.

Milli Takım 6-1'lik yenilgi ile ters köşe yaparak bizlere '41. Liği' getirdi.

İmdadımıza Ampute Futbol Milli Takımımız yetişti.

Ampute Futbol Millî Takımı, Polonya'nın Krakow kentinde düzenlenen 2021 EAFF Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda yarı finalde karşılaştığı Rusya'yı 5-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Ne diyelim kim hakediyorsa ona '41 kere maşallah'

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları