20 ilde eş zamanlı operasyon! Nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz

20 ilde eş zamanlı operasyon! Nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz
Adana merkezli olarak yürütülen Sibergöz-23 Operasyonu, sahte yatırım uygulamalarıyla vatandaşları dolandıran bir şebekeyi çökertti. Operasyonda 146 şüpheli yakalandı.

"Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" gibi sahte platformlar üzerinden 1 milyar TL'nin üzerinde haksız kazanç elde eden 146 şüpheli operasyonla yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 20 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, 146 şüphelinin gözaltına alındığını kişisel sosyal medya hesabından duyurdu. Operasyon, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda, il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlüklerince planlandı ve uygulandı.

ujij.jpg

20 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Adana merkezli İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak olmak üzere 20 ilde eş zamanlı "Sibergöz-23 operasyonları düzenlendi.

YÜKSEK KAZANÇ VAADİYLE DOLANDIRDILAR

Şüpheliler, "Meta Trader-4", "Meta Trader-5" ve "Vakıf Capital Yatırım" gibi sahte mobil uygulamalar ve sabit telefon numaraları aracılığıyla vatandaşlarla iletişime geçerek yüksek kazanç vaadiyle Forex yatırımı yapma bahanesiyle dolandırıcılık yapıyorlardı. Operasyon kapsamında, şüphelilerin gerçek olmayan kazançlar gösterip para talep ettikleri, yaklaşık 1 milyar liralık hesap hareketliliği tespit edildi.

20-ilde-es-zamanli-dugmeye-basildi-146-supheli-16904648-1827-amp.webp

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK

Zanlılar, "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" gibi suçlamalarla karşı karşıya. Operasyonlar sırasında 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin lira nakit para, çok miktarda altın, döviz ve dijital materyal ele geçirildi.

plp.jpg

“NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK YAPANLARIN ENSELERİNDEYİZ”

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonların ardından yaptığı açıklamada, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara asla göz açtırmayacağız. Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar