Tokat’ta korkunç olay! Heyelan 900 nüfuslu köyü ortadan ikiye böldü

Tokat’ta korkunç olay! Heyelan 900 nüfuslu köyü ortadan ikiye böldü
Tokat'ın Günebakan Köyü, son günlerde ardı ardına yaşanan heyelanlarla sarsıldı. 900 nüfuslu köy, 3-4 Şubat tarihlerinde meydana gelen doğal afetler sonucunda adeta ikiye bölündü.

Heyelanların etkisiyle köyün batı ve doğu kesimleri arasındaki yol, 3 metre güneye kayarak ulaşımı engelledi. Olayın ardından 40 ev ve köy camisi boşaltıldı, hatta bir cami tamamen yıkıldı. 900 kişilik köyde yaşayanlar, patika yollarını ve tarlaları kullanarak diğer bölgeye ulaşmaya çalışıyor.

5vvxfmttyuepy5cxxirjoa.webp

Elektrik kesintileriyle mücadele etmek adına geçici önlemler alınırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, heyelanların etkilediği bölge için 1 milyon 188 bin TL Acil Yardım Ödeneğinin gönderildiğini duyurdu. Yaşanan doğal afet sonrasında 40 konutun boşaltıldığını ve acil ihtiyaçların karşılanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Heyelanların yol açtığı yıkım ve köydeki ayrışma, bölgedeki insanların hayatlarını yeniden düzenlemeleri gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Yetkililer, afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve yeniden yerleşimlerini sağlamak için adımlar atmaya devam ediyor.

jmu-xhphkgyhgmprnqk7w.webp

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ali Yerlikaya, "Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı Günebakan Köyü'nde 3-4 Şubat tarihlerinde bir heyelan meydana geldi. Heyelan sonucunda 40 konut, 15 ahır, 7 samanlık, 7 depo, 4 iş yeri ve 1 cami etkilendi. Olayın yaşandığı bölge, 16 Şubat tarihinde Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildi ve 40 konut tedbir amacıyla boşaltıldı. Konutları zarar gören vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere AFAD Başkanlığı tarafından Tokat Valiliği'ne 1 Milyon 188 Bin TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi. Heyelan nedeniyle etkilenen afetzedelerle ilgili hak sahipliği ve yer seçim çalışmaları sürüyor. Hak sahipliği süreci tamamlandıktan sonra konutların en kısa sürede vatandaşlarımıza teslim edilmesi planlanıyor. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korumayı nasip etsin" şeklinde konuşmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar